26 augusti, 2015

Kycklinggryta med rökt paprikaDet smakar korv stroganoff sa sambon när han smakade av min gryta...och sen blev det starkt fortsatte han. Och jag kan delvis hålla med. Men det var nog den godaste Stroganov jag ätit i så fall. Grytan blev så god att jag var tvungen att skriva ner receptet och blogga idag igen. Känner att det vore kul om jag kan bli inspirerad så mycket att jag tar mig tid att skriva ner vad jag gör i köket. Bloggandet är ju en så otrolig källa att söka i när man väl har sina recept nedskrivna. Och vi lagar ju faktiskt mat varje dag hemma.

Jag kan inte säga nog många gånger att jag också gillar Minutstrimlorna från Kronfågel. Det är så behändigt att använda dem och man slipper kladda med kyckling, skärbrädor och vara hygienisk. Inte för att jag haft problem med det tidigare men jag vet att många inte gillar att ta i kyckling och här är ju ett utmärkt alternativ för alla dem. Själv tycker jag bara att det är väldigt bekvämt att få den färdigskuren i bitar. 

Kycklinggryta med rökt paprika
2-3 stjälkar blekselleri
1 ½ medelstor gul lök
½ röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 röd färsk chili (ca 8-10 cm lång)
2-3 stjälkar libbsticka (kan uteslutas)
500 g Minutstrimlor av kyckling
½ burk Ajvar Relish ca 1 ½ dl
2 dl vispgrädde
1 tsk rökt paprika
½-1 msk vitvinvinäger
salt
grovmalen peppar


Hacka selleri, lök, paprika och vitlöksklyftor. Fräs i olja utan att de tar färg. Tillsammans blir de en slags soffritto och ger en bra grundsmak i grytan. Fräs kycklingen (gärna i 2 stekpannor så att köttet steks och inte kokas). Stek inte för länge. Ställ åt sidan. Häll på grädde, Ajvar och tillsätt vispgrädde och paprika till grönsakerna. Låt puttra ihop under några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka upp. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och grovmalen peppar. Servera med ris eller bulgur eller couscous.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Den grytan måste vi testa senare i höst. Låter otroligt mustig och god! Vill bara hålla mig kvar i sommarmatsvärlden en liten, liten stund till. Sallader, kalla nudlar, grillat, gazpacho på längden och tvären...

Kinna Jonsson sa...

Tack, roligt att du gillar den. Gazpacho har vi missat i sommar men det blev en gurksoppa på youghurt. Ikväll lagar jag Pad Thai som jag fick en faiblesse för. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...