27 juni, 2015

Äppelslaw på sommarkål






















Just nu är det hög tid att njuta av den fina sommarkålen. Tids nog blir den fastare och vitare. Sommarkålen är mjäll, ljust grön och helt enkelt underbar. Jag har fastnat för en coleslaw med äpple. Det blir en härlig kombo i smaker. Det är inte mitt recept utan I köket med Anders, men inte desto mindre bra för det. Jag gör inte alltid helt enligt recept utan mer som en skiss.

Äppelslaw
1 litet vitkålshuvud
3-4 äpplen
ngn matsked honung
majonnäs (dubbelt så mkt som creme fraiche)
creme fraiche

Strimla vitkålen fint. Häll på lite salt för att slaka den. Låt stå 15-30 minuter (eller tills kålen känns slak). Riv äpplena med skal, låt eventuellt rinna av om de är saftiga och blanda med kålen. Tillsätt majonnäs och lite creme fraiche för att binda ihop salladen, inte mer. Smaka av med honung, ev mer salt och nymald peppar ur kvarn.

Vännerna på midsommar älskade den här som tillbehör till det grillade. Den är perfekt till grillad kyckling eller annat vitt kött, grillat fläskkött samt fisk.



2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Åh vad gott detta måste jag göra snart :)

Kinna Jonsson sa...

Härligt Milla! Den har varit favoriten i sommar hos oss.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...