02 mars, 2015

Tut i egen lur - fint reportage i Året Runt


Det här var så skoj att vara med om. Årets Runts reporter och fotograf kom till oss på Klefstad gård där mamma hade lagat klassisk husmanskost med modern smak. Vi hade dukat 2 olika bord. Ett konventionellt och ett helt galet. Det galna med en svart och vit duk i batik, lila och gröna glas och ett äldre porslin med guldkant föll dem på läppen. Båda var vackra men det ena var kanske lite mera vi dvs det galna.

Mamma hade lagat en jättegod lunch med en lantpaté på kavring, en fisksoppa som är superenkel men verkligt god och en savarin med inlagda päron. Bröd och bakverk, det inlagda plommonet och päronen kommer allt från våra böcker "I mormors berså" och "I mormors skafferi". Vintips till alla recepten hade jag fått från en av mina vänner, Flavia Bergström, som är grym på viner.

Det var kul att få vara med och jag älskar att se hur en fotograf jobbar. Önskar att jag kunde få till mina bilder lika bra.

Reportaget var med i Årets Runt nr 8.
Ett stort tack till Susanne B som gärna ville se oss som värdinnor i Så bjuder jag i ÅR. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...