28 februari, 2015

Minipizzor utan jäst - flatbred - värsta missen

Ingen jäst hemma. Nähä. Det var ju retligt och jag orkade inte gå till affären. Då slog mig tanken att det borde finnas pizzadeg utan jäst sk flatbread. Googling och vips fanns flera olika förslag. Jag testade det här receptet med flatbread deg utan jäst. Måste redan här säga att deg utan jäst blev jättebra.

I ugnen satte jag en Ipiniumplåt som blir som en baksten när den är riktigt het. Plåten fick jag för många år sedan då produkten var helt ny på marknaden. Den är helt suverän och egentligen borde jag använda den mer än jag gör. För surdegsbröd skulle antagligen också få en härlig yta av sådan hetta som plåten ger.

Fyllning på pizzan blir en paprikaröra från burk, inlagda kronärtskockshjärtan, rapsgrisjulskinka, rödlök och ost. Jag rensar skåpen från hyllvärmare vilket är ett projekt jag har just nu. Det ska bli ordning i köket. Kryddning är bara grekisk oregano. Massor av ruccola strös över när pizzorna kommer ut ur ugnen.

Läckra tunna bottnar. Precis som de vi åt häromkvällen är inte svårare än så att efterskapa. Men jag gjorde en grym miss. Bottnarna är så tunna, fulla med fyllning att de inte går att flytta. Även om jag har en härlig stor träspade så funkar det inte. De ligger på ett smörpapper och jag måste låta det följa med in på plåten. Tänker att pappret inte ska vara svårt att dra bort. När pizzorna kommer ut ur ugnen är pappret omöjligt att avlägsna. Vi äter alltså pizza på papper den här kvällen.

Nåja, det sporrar mig att försöka igen och göra det bättre. Sambon är så snäll och klagar inte...he he.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...