27 februari, 2015

Quiche på julskinkaEfter jul i januari är det ju alltid ganska mycket fin julskinka till ett bra pris och jag som är ekonomisk passar alltid på att handla på mig lite extra. Julskinka håller sig längre i frysen än man tror. Nu har jag tagit upp julskinka nr två ur frysen som vi förvandlar till allehanda goda grejer. Den här är dessutom extra saftig då det är rapsgris från SCAN.

Ibland skivar jag den tunt och använder som pålägg då jag älskar skinkmacka med senap och ibland använder vi den på pizza eller som här i en ost- och skinkpaj. Just den här pajen har min sambo gjort. Det är antagligen inget märkvärdigt med den mer än att den blev väldigt, väldigt god. En kaloribomb är det men jag äter bara en bit och ser till att vi har en fiberrik sallad till.

På landet (där bilden är tagen) är det praktiskt att ha med sig några påsar med sallad, cocktailtomater, kanske skiva morot mkt tunt och göra en fräsch mix. Jag gillar att addera lite svartkål vilket både ger färg och smak. Resten av påsen av svartkål bräserade jag med grädde och buljong till lite pasta. Att kasta så lite som möjligt av maten är mitt mål och med sådana här rätter lyckas man att variera och använda det mesta på olika sätt.

2 kommentarer:

örjan sa...

Brukar även passa på att köpa.
Stadig receptvariant med färdigkokt variant"Hiram drömskinka" http://tinyurl.com/q4yg56s

Kinna Jonsson sa...

Tack för jättebra tips Örjan! kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...