02 december, 2014

Årets smak på Blossas glögg går i lila toner



Årets version av Blossa är en favorit då jag älskar lavendel som smaksättning. När den presenterades tidigare i höst fick vi tillbehör som var bakade och lagade av Sebastien Boudet - så läckert och gott. En favvis var förstås anklever på Sebastiens bröd men egentligen var allt så gott så gott att jag, när det blev lite mindre med folk tog en till av både ceviche, långlagade aprikoser på smördeg och hallonmacarons.

Några drag av lavendelsmak fanns även i goodiebagens macroner och på den mörka chokladen och jag tror att du som läser här vet att starksprit kan matchas väl med choklad, inte bara en glögg utan även en god whisky eller konjak funkar fint. På eventet fick vi även testa en frisk glögg med flädersmak och citrus samt en lågalkoholglögg men i år tyckte jag att starkvinsglöggen Blossa var den som drog längsta strået.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...