12 augusti, 2014

Sommarjobb med tävling


I slutet av juni och även i juli i år har det kommit in flera större förfrågningar och även uppdrag. Ovanligt men det verkar vara en trend för flera andra bekräftar samma sak. Själv fick jag ett uppdrag om att jobba med en tävling för Matbloggare att för Spendrups vin och leverantören Cono Surs båda viner Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer och Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere.

Tävlingen har gått ut på att matcha ett recept med något av vinerna. Bloggarna har både publicerat ett blogginlägg och laddat upp sitt recept på tävlingssajten. Massor av fina bilder finns på Instagram med taggen #Conosurswe.

Det kommer att finnas möjlighet till att rösta på recepten från den 18:e augusti till den 22:e (länk kommer). De 3 recept som fått mest röster att lagas upp av Cono Surs egen kock Christopher Carpentier. Vinnaren får åka till Paris och tävla mot deltagare från Irland, Finland och Storbritanien. Vinnaren i sista heatet får sedan åka till Chile och besöka vingården mm under en vecka. På Cono Surs hemsida kan du läsa mer om själva tävlingen, där första ronden nu är över.

Med det här blogginlägget vill jag både tacka alla matbloggare för de fantastiska bidrag som de skickat in. Alla har tagit det här på stort allvar och både bilder och recept känns väl genomtänkta och inspirerande. Sedan har det också varit väldigt kul att få göra det här uppdraget och (fortsätta en bit in i augusti med det) då jag fått stort förtroende att föreslå en del för att det både skulle gagna uppdragsgivare men inte minst bloggare då det är viktigt att tänka på att ge tillbaka till bloggosfären.

Här är tävlingsbidragen med allt från kyckling, lammrostbiff, räkor, röding, kräftor, krabba, fläskytterfilé, fläsksida, rostas, lax, bacon, häst, köttbullar med läckra marinader, lasagne, pizza, cous cous, sallader, vårrullar osv. Några helt vegetariska alternativ och några som tänkt på alla som är glutenallergiker eller laktosintolleranta. Med andra ord många recept och inspirerande sätt att matcha mat och vin.

Matbloggare - ni har gjort ett gott jobb och förtjänar en stor eloge! Tack än en gång!

Här är är alla recepten som Spendrups vin sedan också kommer att trycka en folder av och distribuera under hösten. 
Pappa kock
Kardemummagumman
Remsans bistro
Kitchen of Anna
Chili con Karin
Mårtenssons kök
Matlagerskan
Matro
Aqua Vitae
Landleys kök
Sandras matkrypin
Spot and Tell
Krantz.biz
In the kitchen
I huvudet på elva Elva
Nordefors, Din vinguide
Receptomaten
Matildas mat*
Rostad mandel och ruccola*
Loui Loui (ej publicerat recept)*

*Uppdaterad med direkt länk till receptet.

Här kan du rösta på bloggarnas recept till Cono Surs viner.** Uppdaterat

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...