15 augusti, 2014

Fläskfärs med mycket hetta och grönsaker


Vi älskar den här rätten på sockerstekt färs med kål och jordnötter  som Lisa Förare på Matälskaren/Taffel har skapat. Den är så himla god att vi har lagat den massor med gånger. Ursprungligen letade jag recept då jag inte visste vad jag skulle göra med flera kilo vildsvinsfärs i frysen. Vi hade nämligen köpt ett halvt vildsvin för att testa hur det smakade. Idag vet jag bättre och göra ofta pulled pork och annat med hetta, sötma och en hel del frukt.

Den här rätten gillar jag för att det är så mycket grönsaker i. På något sätt är de insmugna utan att man märker att man får i sig dem. Vitkål som är finskuren i rätten, är suveränt just nu och i mitten av sommaren då den första mjälla kålen ligger i våra kyldiskar ska man verkligen passa på. Jag gillar också jordnötterna som är rostade och ger en viss crunchiness. Ärter använder jag Findus då de är mjälla och inte vaxiga på något sätt. Med rätten har vi också blivit storkonsumenter av sambal oelek eller sambal badjak. En rejäl skvätt med lime, ananas, ingefära och färsk koriander ger det där lilla extra som gör rätten oemotståndlig.

Just den här skålen innehåller rapsgrisfärs från SCAN (enda sponsen i rätten som jag fick då vi styckade rapsgris). Färs som var riktigt grovmald. Mycket gott och jag ser fram emot och hoppas att mer sådan gris kommer att produceras för den är överlägset saftig och god. Min sambo letar t ex alltid efter karré på rapsgris som är tokigt god att grilla.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...