15 juli, 2014

Matbloggsresa till Gdynia i Polen


Så var det dags för den sen länge inplanerade matbloggsresan med Michael Krantz och Agnieszka Baltyn, Spot and Tell med Stena Line till Sopot  som anses vara Polens Riviera.


Väl ombord, när vi blivit av med bagaget i våra hytter, gick vi upp på soldäck och njöt av den fina utfarten från Karlskrona.

Vi passerade öar med kastellbyggnader och man förstår att Karlskrona är/var en betydande stad för flottan.

Lite rysningar längs ryggraden. Kändes som om jag tagits tillbaka till min barndom då vi åkte en del färja över till Danmark, bl a Bornholm, men nu var vi på väg till Polen för att bl a besöka en Slow food festival i Sopot.


Eftersom vi var inbjudna av Stena Line hade vi också förmånen att gå upp på bryggan och samspråka med kapten och styrman.


Jättespännande att se alla viktiga instrument, utsikten och höra att de jobbat i 30 år på sjön. Men sjön suger som sagt och vi blev lätt hungriga.


En tur ner till matsalen stillade de behoven. Läckra rätter beställdes från à la carte menyn. Mitt val blev en tomat mozzarella sallad med hot shot, och god hamburgare med pommes frites.

Och jag sneglade på en läcker hummersoppa med oststång och en fiskrätt hos bordsgrannen. Plus god chardonnay förstås. Utanför tuffade vi framåt och skymningen sänkte sig sakta medan vi åt middag.   Ett besök i båtens SPA avdelning kunde vi inte missa och fastän klockan var mycket tog vi på oss badkläderna och dök ner i bubbelpolen. Med stora fönster runtom på fartyget kunde vi fortfarande se havet från där vi satt. Roligaste var nog ändå duschen som växlade belysning från mild vårbelysning med kvittrande fåglar och vatten i fina strålar till sommarregn med varmare ljus och kraftigare varmt vatten ur duschen för att sedan strila som ett kallt höstregn med imiterade blixtar och åska. Jättehäftigt och om det inte varit så sent hade jag kunnat stå där en stund och bastat emellan. Bilder från SPA avdelningen hittar du hos Michael Krantz.

Sen var det inga problem att sova gott i sköna duxsängar och ta en dusch i ett mycket fräscht badrum. Kudde hade jag kanske önskat att jag haft med mig. Annars var det också ett lyxigt plus att inte behöva köra utan att komma någonstans även när det var natt. Väckningen av Rod Stewart med I am sailing kändes oväntad och rolig. 

Snabb frukost från en stor buffé som innehöll det mesta man kan önska sig innan vi njöt av själva hamninloppet i Gdynia som inte ligger särskilt långt från Sopot. Det här måste jag göra fler gånger var min spontana tanke innan vi steg iland.


Vill du se bilder kan du kolla på #stenalinestorytellers och läsa mer hos Spot and Tell som också bloggat om båttur och middag.

2 kommentarer:

Ylva Vitorovic sa...

Det vår så mysigt att hänga med er tre. Att hänga på soldäck, äta gott i à la carte restaurangen och bada i spa:t var riktigt kul! /ylva.

Kinna Jonsson sa...

Ylva - instämmer. Riktigt kul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...