28 april, 2014

Glutenfri nässelsoppa



Helt glutenfri soppa på vårens primör nässlor är så himla gott och just den här varianten kan serveras till alla. Vid servering kan man kan ta hårdkokt ägg, räkor, rökt lax eller annan rökt fisk tillbehör i soppan för att få den matig. Det är också gott att servera en rejäl smörgås med ost eller kassler till.


Nässelsoppa
3/4 Nässlor
1/4 Bladspenat (går bra att ta fryst)
Vatten
Hönsbuljong
Vispgrädde
Tillbehör välj något: lax, ägg, räkor, rökt fisk typ makrill

Skölj nässlorna väl. Förväll nässlor någon minut i hett vatten. Sila av vattnet. Mixa sen nässlor och bladspenat fint i mixer med lite kokvatten till en tjock konsistens. I det här mixade tillståndet kan du frysa nässlor och ha till senare under året.

Ta nässlor/spenatmix. Tillsätt vatten så det blir en lagom konsistens som du själv gillar och koka upp i kastrull. Smaksätt med hönsbuljongtärning, 1 tärning per 1/2 l vätska. Tillsätt någon matsked grädde.
Smaka av med salt.

PS Receptet kommer från mamma Märtha som serverade den häromdagen på Klefstad. DS

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...