29 april, 2014

Dip med nässlor


Nässeltemat fortsätter då mamma är på och testar recept. Inte så konstigt då det finns en hel backe hemma på Klefstad full med fräscha nässlor. I wish I was there. Men i helgen kanske jag kan hitta ett ställe jag också. I allafall fick jag just ett kort samtal och ett nytt tips som jag måste prova. Mamma sa att hon åt den här dippen med sked. Otroligt häftigt när man betänker att nässlorna är så himla nyttiga både vad gäller C-vitamin, mineraler och sänker blodsockernivån. Källa: Hälsosidorna. 

Plocka nässlorna med handskar så att det inte bränner i timmar efteråt. Jag brukar utrusta mig med skinnhandskar, bra sax och en plastpåse för att slippa ta i dem för mycket. Sedan drar jag på diskhandskar inomhus när jag sköljer dem. Därefter lägger jag dem i kokande vatten och låter dem koka några minuter. Sedan mixas de i matberedaren. Då har man en färdig produkt som antingen går att använda i soppor, smoothies eller annat. Alternativt fryser man in i förpackningar som passar för att tina och använda vid senare tillfälle.

Dip med nässlor
Majonnäs
Lättyoghurt
Nässlor, förvällda och mixade
Gräslök, fint skuren
Vitlök

Salt

Blanda och dippa med chips eller råa grönsaker. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...