20 mars, 2014

Grön soppa känns lite som vår.



Det här var ett  enkelt och snabbt ihopkommet recept med hackad grönkål i frysen. Spenat går lika bra att använda men jag råkar ha en massa grönkål kvar som jag förvällt, hackat och fryst in under julen. Nu är det frysrensning på gång och varför inte ta upp ett paket om dagen? Just nu konsumerar vi bara saker ur frysen och till sommaren bör den vara tom för att fyllas på med både bär, frukt och grönt.

Grönkålssoppa
1 portion
Lägg fryst/eller tinad grönkål i en kastrull, gissar att jag hade ca 2 dl hackad kål
tillsätt ca 4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller buljong du gillar
1 dl mjölk
1-2 msk mjöl
fryst hackad gräslök eller annan bladkrydda

Tillbehör 1 kokt ägg

Koka upp vatten/buljong med hackad grönkål. Skaka ihop mjölk och mjöl. Red av under omrörning och låt koka en liten stund. Tillsätt gräslök och smaka av med ev salt. Servera med hårdkokt ägghalva och eventuellt en smörgås med oss.
Andra tillbehör i soppan kan vara räkor, en kokt laxbit, rökt lax, stekt bacon etc. Endast din fantasi sätter gränser.


Följ mig på Instagram.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...