22 mars, 2014

Grillad entrecote med ben och enkla tillbehör



Följ mig gärna på Instagram.

En ny typ av styckningsdetalj visades på ICAs pressträff för någon vecka sedan, entrecote med ben. Den känns som en T-bensstek men utan delen av oxfilén på ena sidan. Köttet hade en fantastisk smak av kött och var väldigt mört. Dessutom var det svenskt kött. Bra bra!! Till det serverade jag grillad halloumi också från ICA under märket Rätt Enkelt. Framför allt är det dock pannfärdigt kött som ingår under det varumärket. Färdigkokta majskolvar finns i handeln under olika märken också ICA. Lätt att lägga på grillen och ljuvligt att äta.

Sallad gjorde jag på det som fanns kylen vilket var tunt skuren rödkål, fint strimlad isbergssallad, grapefrukt (där jag skurit av skalet med en vass kniv men ej fileat den utan bara skurit i bitar, slantade morötter och slangurka i tärningar. I botten av en stor salladsskål hade jag blandat olivolja, vinäger, salt och peppar. Sen lade jag varje grönsakerna lite dekorativt ovanpå. Precis före servering blandade jag om den. Så gör husmödrarna i Frankrike och håller på så sätt salladen fräsch fram till servering.

Hoppas det här inspirerar dig till enkel men jättegod matlagning vid grillen. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...