22 januari, 2014

Gör en enkel fisk i ugn på fredag

Fisk är lätt att tillaga och här var tipset från fiskdisken på ICA att bara ugnskoka rödtungan med lite salt och några drag med pepparkvarnen. Ofta ger det varsamma tillagningssättet god smak. Så även den här gången. Här hittar du innertemperatur för våra vanligaste fiskar. Med en låg temperatur kan du kontrollera att innertemperaturen i fisken inte stiger för snabbt och att den blir överkokt i slutet.

Enkel servering med pressad potatis och vitvinssås blir gott. Vitvinssåsen gör du som en vanlig bechamel och använder vin och vispgrädde som vätska. Bra smak blir det av fiskbuljong eller eventuellt vätska från fisken.

Kokta grönsaker till varm mat är den regel som vi tillämpar och till den vita fisken och ljusa tillbehören blir hel grön spenat och kokta morötter vackra till. God mat som är lagad från grunden behöver inte ta mer än en halvtimme i köket.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...