20 oktober, 2013

Dags för Matbloggsträff #matbloggstraff

Det är dags för matbloggsträff igen. Vi är lite sent ute att berätta om det men så mycket som inte varit klart. T ex vilken dag det skulle vara, lokaler ja t o m stad då vi först tänkte att det hade varit roligt om vi kunnat erbjuda en matbloggsträff i Göteborg i samband med Mitt kökmässan där. Men nu är det iallafall klart och vi kommer att ha en matbloggsträff i Stockholm. Jiiippii!

Dagen var lite oklart med, då vi fått lokal av Mitt kökmässan på söndagen i Stockholm. Det kändes lite knasigt eftersom vi har prisutdelningen av Matbloggspriset på torsdagen så nu hålls Matbloggsträffen på fredagen på Mitt kökmässan den 8:e november. Vi hoppas att så många som möjligt kan tycka att det är värt att komma till Stockholm då det är arrangerat två dagar i rad.

Här är allt som är spikat.
Matbloggspriset - prisutdelning
Datum: 7 nov
Kl: 14.00-14.55
Plats: Mitt köketscenen, Älvsjö, Stockholmsmässan
Hashtags: #matbloggspriset

Matbloggsträff i Stockholm
Datum: 8 nov
Samling kl: 14.40
Avrundning ca kl: 18.00
Plats: T4, konferensrum, Mitt köketsmässan
Programpunkter är ungefär det här: matfoto, etik, diskussion, trender, från blogg till business
Hashtags: #matbloggstraff #matbltraff

Anmäl dig till Matbloggsträffen här.

Under tiden får du gärna rösta på finalisterna nominerade till Matbloggspriset i Folkets val. 10 kr/SMS. Pengarna går till Stadsmissionen, något vi är väldigt glada över.

14 oktober, 2013

Det gäller att passa på! Snart är de borta – borta för en lång tid framöver


GÄSTBLOGGSINLÄGG från Sara Gröndal som har bloggen Vardag.nu 

Ja, jag pratar inte om någon slags apokalyps utan helt enkelt om höstens skörd av tomater, gurka, blomkål och broccoli tillsammans med ett helt gäng andra grönsaker som inte pallar med vår stränga vinterkyla här uppe i norr. Så ja, det gäller verkligen att passar på att njuta av dem nu innan vinterförrådets skralare utbud är det som erbjuds om vi vill äta svenskt. Helst varje dag – varför vänta till helgen när vardagsmaten också kan få en guldplätering av råvaror i säsong?

Det är just den maten - vardagsmaten – som jag skriver om på min blogg Vardag.nu. Där bjuder jag på inspirerande vardagsmat och enkla middagstips för alla trötta måndagar, stressiga tisdagar och en och annan lillördag. För det är väl klart att även vardagsmaten ska vara ett nöje att äta, eller hur?

Idag har jag äran att gästblogga här hos Kinna och tänkte bjuda dig på köfte med blomkålstabbouleh...Blev jag komplicerad nu? Det är alltså kryddiga lamm- eller nötfärsbiffar med blomkålssallad och inget konstigare än så. Med blomkål i vår tabbouleh leker vi med denna klassiskt libanesiska rätt och får en väldigt fräsch blomkålssallad med mycket persilja, mynta, vitlök, citron, tomat och gurka.
Till köften väljer du den färs du gillar bäst: lamm- eller nötfärs. Färsen smaksätts med ajvar, mild eller het, citron, persilja och vitlök.
Sahtein!



Köfte med blomkålstabbouleh (4 port.)
Blomkålstabbouleh:
1 blomkål (alt. häften broccoli)
2 tomater
1/2 gurka
(1/2 rödlök)
1 dl färsk, hackad mynta
1 dl färsk, hackad persilja
3/4 dl olivolja
1 1/2 citron, rivet skal och saft
Salt, peppar

Köfte:
500 g lammfärs (alt. nötfärs)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl färsk, hackad persilja
1/2 citron, rivet skal och saft
1 dl ajvar relish, valfri styrka
1 ägg
Smör/olja att steka i
Grovriv blomkål. Tärna tomat och gurka och blanda med hackad rödlök, riven blomkål och övriga ingredienser till din blomkålstabbouleh. Smaka av. Blanda ingredienserna till köften och forma till bullar eller biffar. Stek runtom tills de har fin färg och är färdiga helt igenom.
Vill du ha en dressing till så passar vitlökssås bra. Naturell yoghurt blandad med ajvar passar också utmärkt.



Smak- och färgrik köttfärs till köfte med ajvar, citron, vitlök och persilja.


Örtig blomkålstabbouleh med smak av persilja, mynta och citron.

05 oktober, 2013

Att nominera en matbloggare i folkets val kan ha stor betydelse #matbloggspriset


Förra året diskuterade ett gäng matbloggare både på matbloggsträffen hos Hello Truth i Göteborg och Matbloggsträff i Stockholm hur matbloggare kan tjäna pengar på att blogga. Annonser ger ju inte så feta inkomster för de flesta då det krävs enormt stor trafik på den egna sajten. Många gånger får bloggare inte alltför roliga förfrågningar om samarbeten.

Ett sätt är att skapa tjänster och produkter som är attraktiva för andra kan vara att man skapar events, föreläser, skriver artiklar etc. Att det i år finns bokutgivningspaket som priser till Det stora bloggpriset, Bästa dryckesblogg och Folkets val är därför extra roligt eftersom det är ett sätt att skapa något som går att sälja.

Någon annan som har bra exempel på hur ni gör i det här fallet? Tipsa gärna och inspirera oss andra.

Och du, glöm inte att nominera dina favoritbloggare till Matbloggspriset i Folkets val. Det kan ha stor betydelse för den vars blogg du läser.

Trevlig helg!

PS Jag sitter med i juryn för sjunde gången letar efter bloggar i alla de andra kategorierna men tipsa mig gärna lite extra om Bästa Bak och dessertbloggare och Bästa branschblogg gärna med mail till kinna.jonsson (@) bredband.net. DS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...