18 november, 2013

Matbloggspriset 2013 har utvecklats betydligt


Lättnad, utmattad, glädje. Alla möjliga känslor finns efter att ha avslutat ett stort projekt. I förra veckan var jag väldigt trött. Däckade på soffan på eftermiddagarna och sovit och sovit för vi har jobbat stenhårt med att synliggöra matbloggspriset, våra duktiga jurymedlemmar, många fina matbloggar och härliga sponsorer. Alla har dessutom visat ett stort engagemang tillbaka. :-)

Det har varit superskoj att kunna kreera något, sätta det i sjön och få igång en kampanj - som enligt mig - varit en större social media kampanj i flera olika kanaler. Att erbjuda en paketering som vi antagligen är först med - som vi tror inte funnits tidigare. Vi kallade det för digitala sponsorpaket. I princip handlade det om att lyfta sponsornerna både fysiskt och digitalt på olika sätt.
Vi har bloggat om så många av de involverade som möjligt, jury, sponsorer samt tidigare vinnare.

Det var också stort värde att kunna skänka pengar till mat till fattiga familjer genom Stockholms Stadsmission som höll i omröstningsdelen i Folkets val.

Sen har det varit roligt att se att det faktiskt får uppmärksamhet. I sökmotorerna hade vi fredagen efter prisutdelningen 88 500 träffar på sökbegreppet "matbloggspriset". En del press har vi fått, blogginlägg, tweets, bilder på instagram och blivit omskrivna på facebook - vilket vi är mycket tacksamma över.

Att kontakta vinnare och få en gråtande, lycklig och glädjefylld bloggare på andra änden luren som hackar fram - du förstår inte vad det här betyder för mig. Det är jättestort!

Fast vi var väldigt sent ute fick vi möjlighet till att få scentid, lysande moderatorer, bra voiceover - fast det hängde på håret. Jag har säkert gömt något här. Pressreleaser skrevs, många fler än vi tänkt. Spridningsstrategi för bilder, blogginlägg. Livbloggning och twitteruppdateringar under själva prisutdelningen fick vi också till. Allt blev riktigt bra - fast det säkert kan bli bättre till nästa år. Vi är stolta och hoppas att du gläds med oss över att matbloggspriset utvecklats betydligt i år, 2013.

Nominerade bloggar till Matbloggspriset 2013
Alla vinnarna i Matbloggspriset 2013

Läs mer om Matbloggspriset

Följ matbloggspriset på
Facebook.com/matbloggspriset
Twitter.com/matbloggspriset
instagram.com/matbloggspriset

Vill du höra oss berätta om kampanjen Matbloggspriset finns det möjlighet att boka in föredrag om Content marketing och matbloggspriset.

4 kommentarer:

Sandras Matkrypin sa...

Ni har verkligen gjort ett strålande jobb! Vilket projekt ni har rott i hamn och ni skapar motivation och engagemang. Stort tack och en stående ovation till ert arbete!

Kinna Jonsson sa...

Tack Sandra! Och utan att du och andra bloggare kommer och är med skulle det inte bli något även om man syns i sociala medier så tack tillbaka!

Agnieszka sa...

Verkligen bra jobbat med alla olika delar kring Matbloggspriset, det var härligt att se! Jätteroligt att det gett så bra effekt. Ser fram emot nästa år.

Kinna Jonsson sa...

Tack Agnieszka! Vi ser också fram emot nästa år! Det kommer att växa - märker det redan nu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...