09 september, 2013

Vilda Hilda och säsongens sallad


Det är så lätt att få till något gott och med en krydda i dessingen blir det ett extra lyft. Här har jag använt kryddblandingen Vilda Hilda från Allt Gott. En liten favorit av den enkla anledningen att den är smakrik och smal. Den blir det eftersom man häller vatten över kryddorna. Sedan tillsätts olja och vinäger.
Vilda Hilda använder jag även i dip med gräddfil.

På fatet ser du stora salladsblad, ruccola, körsbärstomater, rivna morötter och fänkål. Jag tycker om att lägga upp såhär så att det inte är blandat, inspiration från franska maneret att servera sallad som förrätt, råkost på franska, assiette de cruditées.

3 tips på sallads dressing
Lottas franska senapsdressing, helt suveränt god.
Tysk yoghurtdressing med örtkryddor
Dressing med rapsolja från Gunnarshög till morötter

2 kommentarer:

Ingrid Münch sa...

Så roligt Kinna att du använt Vilda Hilda, hon är både balanserad och smakrik :)

Fröken Dill sa...

Oj, vilken spännande salladskrydda! Måste testa. Sån där tysk yoghurtdressing är toppen också, men jag lyckas alltid glömma bort att man kan göra sådan. Tack för "återtipset".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...