08 september, 2013

Tomatsäsong och 4 tips på vad du gör med tomater



Just nu har framför allt de tomater som man odlat och skördar själv extra mycket arom. Men man kan lägga svenska köpta i solen och få mer smak. I allafall inbillar jag mig att de känns som solmogna.


Ta vara på dina tomater, oavsett om de är gröna eller röda. Tomater innehåller antioxidanter som lycopen vilket motverkar cancer och flavonider som är bra mot hjärt-och kärlsjukdomar. Lite mindre är mängden C-vitamin och A-vitamin men de finns där så passa på och konservera, frys och gör något gott nu här det är säsong.
Här hittar du mer hälsofakta om tomater.

4 tips på vad du gör med tomater
- Frys in de röda tomaterna hela till vinterns grytor, t ex i plastpåsar.
Använd tomaterna i en ratatouille som du fryser in
Gör en tarte tatin på tomater, här är recept från Dagmars kitchen
Hela syltade gröna tomater - fler tips på både hemgjord ketchup samt röd och grön tomatmarmelad finns i vår bok I mormors skafferi, Klefstad förlag.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...