23 september, 2013

Pasta med orientalisk köttfärssås



Sjukt god är den här köttfärssåsen. Vi har varit tvugna att göra den flera gånger så god är den. Receptmakare är Klara Desser och receptet finns i boken Klaras goda GI-dagar. Hennes stil med rätterna i boken är härlig. Det är smak och textur i en bra mix. Lite tuggmotstånd. Många gånger i form av nötter, frön och som här med flagad mandel. När man bestämt sig som jag att det måste göras något åt bilringen runt midjan behöver man inspiration. Däremot följer jag bara min egen filosofi vad gäller att gå ner i vikt. Bantning och dieter göre sig icke besvär i mitt kök.
Matfilosofin kommer. Stay tuned!

Orientalisk köttfärssås 
Recept ur Klara Dessers bok Klaras goda GI-dagar
4 port
1 lök
3 vitlöksklyftor
olivolja
1 msk curry
1 tsk malen ingefära
1 krm malen nejlika
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
400 g nötfärs
4 portioner fullkornspasta
klick kvarg+crème fraiche
rostade mandelspån
myntablad

Hacka löken och vitlöken. Fräs i lite olivolja i en panna. Tillsätt kryddorna, tomatpurén, vatten och färsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare kryddor för mer styrka. Låt puttra på låg värme och koka pastan al dente. 

Servera med en klick kvarg, (kesella) blandad med cème fraiche, rostade mandelspån och myntablad. Gör gärna en matig sallad.

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vilken bra och ovanlig variant på den härliga klassikern!

Sara på Vardag.nu sa...

Härligt recept! Gillar smakkombon skarpt, och håller med dig helt om tuggmotståndet. Lite nötter och frön gör det mesta mycket mer spännande! ;)

Kinna Jonsson sa...

Fröken Dill - visst är det. Tack för att du är så flitig och läser. Blir så glad över dina kommentarer.

Sara - ja och det som är så häftigt är också att alla matkorn blir coolare med t ex hackade cashewnötter eller solroskärnor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...