02 juli, 2013

Varför gästbloggning gynnar dig

Den här veckan är jag gästbloggare hos Kryddburken där jag under rubriken Gästbloggare Kinna Jonsson skriver om torkade fläderblommor.

Att gästblogga tycker jag är ett bra sätt att hjälpas åt i bloggosfären och det har flera fördelar.

Fördelar med gästbloggning

  • Driva trafik till varandra
  • Högre ranking i sökmotorerna 
  • Fler inlänkar
  • Nya besökare till bloggen
  • Fräscht material


Smarta bloggare hjälper till att även driva trafik dvs sprida länken till gästbloggsinlägget i flera kanaler och många bloggare har en egen fanpage och ett gäng följare på twitter också.

Vad handlar det om då? Jo i grund och botten givers gain. Det kan tyckas konstigt att skriva hos andra och länka till andra men när man gör det ömsesidigt ökar trovärdigheten i den egna bloggen och dessutom kommer det läsaren tillgodo på flera sätt då det finns mer material att välja på. Som bloggare hjälper man besökaren att upptäcka andra bra sajter. En gästbloggare använder kanske andra typer av ord än man själv och kan därmed också öka synbarheten i sökmotorerna.

I år känns det som om flera matbloggare har "bytt" inlägg med varandra och jag hoppas den trenden tilltar då det är bra för alla att sprida varandras material. Att bjuda in andra lönar sig.

Vill du gästblogga här?
Skicka ett mail till kinna.jonsson @ fiduser.se och berätta vad du vill skriva om och vem du är. Det måste dock vara inom mat eller vinområdet. Jag kommer att ta in ett begränat antal.
Eller vill du att jag gästbloggar hos dig? Berätta om innehållet på din sajt och varför du vill att jag ska skriva hos dig.

1 kommentar:

Anna Marias Matblogg sa...

Hej Kinna! Hoppas allt är bra med dig! Vet inte om du minns mig...länge sedan nu. Jag skulle gärna gästblogga hos dig. Du får gärna gästblogga hos mig också. Jag har förstås inte alls lika många läsare som du. Jag har ju tagit en lång bloggpaus men är nu igång igen sedan några månader.

Hoppas vi hörs! Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...