20 maj, 2013

Flankstek - riktigt god köttdetalj av nöt


 
Favorit i repris vad gäller tillbehören och en läcker, mör flankstek från SCAN AB som jag fått. Den här är stekt men det går lika bra att grilla eller bräsera. Ibland efter grillningen skär jag upp den i tjockare strimlor och serverar. Jättegott och smakrikt kött. 

Tillbehör
Till det serverade jag som sagt mina favoriter. En mangosalsa med både sötma, syra, hetta och sälta. En bönsallad på stora vita bönor mättar bra och är god samt en krispig sallad med blandade gröna blad på isbergssallad, spenat och ruccola. Enkelt, fräscht och gott! 

Mangosalsa
Frusen mango (lättast att få mogen mango om man använder frusen)
röd chili
rödlök
mangochutney 
rödvinsvinäger
flingsalt
koriander (kan uteslutas)

Dela den frusna mangon i finare tärningar. Hacha chilin och rödlöken fint. Blanda ihop allt i en bunke. Tillsätt lite mangochutney så att salsan håller ihop. Smaksätt med vinäter, flingsalt och om du gillar koriander hackar du den och rör ner. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...