09 april, 2013

Färdig salladskyckling i quesadillas



Quesadillas - snabbmat för mig. Jag tänkte mig en enkel improvisation med det som fanns i skåpen då jag hade fått en påse med salladskyckling från Kronfågel under eventet med Spot and Tell. Recept fanns medskickat också. Men efter en snabbkoll visade det sig att jag hade få av ingredienserna hemma så det blev lite "ta vad man haver".

Kycklingen var dock given som ingrediens. Sen rev jag ner starkt lagrad Prästost som jag använder som alternativ till parmesan. Just den osten har jag letat upp i ostdisken då jag vill ha svenska råvaror. Osten blandade jag med creme fraiche. Lite röd lök hackades fint och tillsattes liksom kycklingen. Som smaksättare använde jag endast salt och peppar då jag tyckte både lök och ost gav smak till anrättningen. Hälften av röran lades sen på tortillabröd och veks ihop dubbelt och dubbelt igen. Lite smör i en varm stekpanna och snabbt stekning på båda sidorna. En salladsbädd blev gott till. Den skulle kunnat varieras mycket mer men isbergssallad och avocado var det som fanns hemma.

Svårare än såhär behöver det inte vara att få ihop något som både smakar gott och mättar.

Kycklingquesadillas
Salladskyckling
riven väl lagrad Prästost
creme fraiche
fint hackad rödlök
smör till stekning
Salladsbädd

1 kommentar:

Lotta sa...

Verkar rackarns gott - tack för tipset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...