29 januari, 2013

Tips för bearnaise som skurit sig

Häromveckan lagade vi mat med 120 personer. Ganska festlig tillställning. I team vid olika bord skulle vi tillaga bearnaise. Man vet ju hur svårt det är att laga när man är själv så att göra det i så stor grupp hade sina utmaningar. På festen hade vi totalt 180 ägg. Det var 7 ägg kvar när alla provat och haft minst en omgång bea som inte höll ihop. Vi hade två omgångar. Shit pomfritt. Egentligen skulle det gått åt 60 ägg. Big fail!!!

 Det finns iallafall 2 superenkla tips för att rädda en bearnaise när den skurigt sig. 
  • hälla lite kallt vatten i såsen och vispa tills den går ihop
  • koka upp lite grädde eller mjölk och vispa ner såsen i det. 

 I filmen ser du hur Tom Sjöstedt räddar sin bearnaise nädet gått helt åt pipan. Han berättar också varför det kan gå helt fel.




Inlägg #4 i #blogg100

1 kommentar:

Anonym sa...

Har bara provat med kallt vatten och aldrig lyckats. Tack för tipset om varm grädde, får pröva det om olyckan är framme. Vilket är sällan nu förtiden.

Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...