23 januari, 2013

Kokar fond på björn och hjort

Vilken härlig schweizare som har kul och annorlunda produkter från Flors i Hälsingland! Jag hittar honom bland utställarna som har ätbart med sig till Formexmässan.

På bordet står de produkter som han själv utvecklat och säljer. Varför ska det bara finnas tapenade undrar han och erbjuder en salmonade på lax som är tillagad på olika sätt. Hans barn gillar inte konsistensen på svamp och därför har han gjort ett svampmjöl. Används för att bl a smaksätta såser. Älskar idéerna!

Det jag fastnat för är att han också gör olika sorters viltfonder på hjort, älg och björn. Varför kasta benen från björnen när den är slaktad? Och jag kan bara hålla med. Det här har jag aldrig sett som produkter i handeln förut utan är sådant jag själv gör - ja förutom älg och björnfond.

Björnfond
50 l vatten
Ben från en halv björn
Koka ner till 10 liter
Nåja, gå efter en kokbok hur du kokar fond med lök, morot, peppar, lagerblad så blir det säkert gott.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...