28 januari, 2013

Gulddraken - vinnarna

I torsdags var det dags att kora Gulddrakenvinnarna dvs krogar och barer i olika kategorier. Många namnkunniga personer i matsfären var på plats.

Lite känsla av stämningen från prisutdelningen får du här när Tjoget kliver upp på scenen för att hämta sin gulddrake.De olika kategorierna i Gulddraken var:
1. Bar
2. Krog Lyx
3. Krog Mellan
4. Krog Budget
5. Årets Fynd
6. Internationella gästdraken

Och vinnarna:
Vinnare kategori Årets Fynd:  
Esperantos halva vinpaket
Själva definitionen av ett riktigt fynd är så klart att få hela den stora (druv)smaken till halva priset. Vinerna på Esperanto hör – förstås – hemma i elitserien: de är både roliga, klassiska och lyxiga. Att kunna njuta dem i kristallglas för dessa pengar är ytterligare ett skäl att besöka denna granna matsal. 

 Esperanto tar emo Gulddraken - Prisutdelare Magdalena RibbingVinnare kategori Krog Mellan:

Ekstedt
Man skulle kunna tro att lyxmat tillagad över vedbrasa är ännu ett kortlivat hipsterkoncept, men Ekstedts vision är i själva verket matlagning från grunden med beprövade tekniker som förfinades av våra pälsekiperade förfäder i grottorna. Ur dessa lågor stiger just nu några av huvudstadens mest gnistrande smakfyrverkerier.

Niklas Ekstedt tar emot Gulddraken - Prisutdelare Lina Tomsgård 


Vinnare kategori Bar:

Tjoget
Detta är den mest ambitiösa cocktailsatsningen i Stockholm sedan mannaminne. Medan vi hänger vid den läckra bardisken med Kanye West i högtalarna upphör vi aldrig att imponeras av höjdare som den egentillverkade slånbärsginen. Baren på Tjoget är i takt med tiden, men samtidigt en modern klassiker.

Tjoget tar emot Gulddraken - Prisutdelare Viggo Kavling

    
Vinnare kategori Krog Lyx:

Frantzén/Lindeberg
Frantzén/Lindeberg har de senaste åren ständigt varit en av Stockholms och Sveriges främsta restauranger. I år har köket verkligen toppat formen. Allt sitter – smaker, bemötande, miljö. Det är kreativt, nyskapande och rakt igenom bländande matlagningskonst. Vi häpnar inför denna hisnande uppvisning.

Frantzén/Lindeberg tar emot Gulddraken - Prisutdelare Jeanette Bonnier


Vinnare kategori Krog Budget:

Speceriet
Som vi har längtat efter ett ställe som detta! På Speceriet bjuder några av Sveriges absolut främsta kockar på matlagning av högsta klass i en lika välkomnande som avslappnad miljö. Den kombinationen är ytterligt sällsynt. Att kunna äta och må så bra till sensationella priser gör att vi dessutom har råd att gå hit ofta. 

Speceriet tar emot Gulddraken - Prisutdelare Karin Bojs


Årets Internationella Gästdrake:
Frantzén/Lindeberg
Its atmosphere is not stiff or obsequious but bibulous and excited. This is a dining room that is all about the food – theatrical, magical and demanding your attention. Frantzén/Lindeberg undoubtedly serve some of the most imaginatively created food in the world. But more important and rarer, also some of the most enjoyable and it is this year’s winner.

Frantzén/Lindeberg tar emot Gulddraken - Prisutdelare A A Gill


I minglet sågs  Alice Brax, Braxonfood, Elin Peters, DN På Stan och tillika prisutdelare, Lisa Förare, Matälskaren på Taffel, Mia Öhrn, Mästerkocken Jessica Frej, Katarina Bellman, Kökskatten, Lena Larsson Koalas kitchen, Patrik Rydman, Griskindspatrik, satt på en högtalare bredvid Viggo Kavling som jag inte känner. Hanna Halpern, Restaurangakademien, Karin Bojs DN, prisutdelare och Ingela stenson, United Minds.

Inlägg #3 i blogg100 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...