15 augusti, 2012

Mormors mat trendig



Tut i egen lur. Kan inte låta bli att tycka det är roligt med reportaget i Coops tidning Med Mera som kom förra veckan. När jag började blogga 2005 om mormors mat fanns det inte ens i min vildaste fantasti att bloggen skulle resultera i kokböcker eller reportage, där mormor skulle vara helt rätt i tiden. Nu är det roligt att se att det inte är bara jag som vill ta vara på de gamla kunskaperna...

Uppdaterat
Hittade just länken till reportaget i Mersmak. Om du inte redan läst det och är nyfiken kan du läsa om Sylta som förr här.

För mig blev bloggen starten på en ny karriär där jag klev vidare från webbvärlden till sociala medier. Med bloggen hade jag ju en tanke att förena gammal kunskap (mormors) med ny teknik dvs sociala medier. Något som det verkligen har blivit. Idag är en del matföretag men även företag i andra branscher mina uppdragsgivare. Väldigt spännande även om det är en berg och dalbana med uppdrag och att ha eget företag.

Sociala medier kan ju användas för många olika saker och det beror på varje företags eller individs behov, hur en strategi bör utformas.

Just nu söker jag uppdrag inför hösten och om du känner att ditt företag skulle vilja veta mer om hur ni kan använda sociala medier får du gärna kontakta mig för ett förutsättningslöst möte.

14 augusti, 2012

Redan rekord på rösterna i Matbloggspriset - rösta nu



Nu kan man rösta på de nominerade matbloggarna till Matbloggspriset. Fram till den 20 augusti har du på dig att rösta. Det verkar bli rekord på rösterna i år...så hjälp till att höja rekordet till skyhöga nivåer och rösta du också.

Här kan du läsa lite mer om Matbloggspriset.

Märtas lättgjorda punschkaka

Den här gjorde alltid min mamma Märta säger svärfar. Han har lagom till min sambos födelsedag gjort en punschkaka. Jag förhör mig om kakan och den är verkligen enkel att göra genom en rulltårta och chokladsmet med mycket punsch.

Rulltårtebotten
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
150 g smör

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, sikta i mjöl och tillsätt smält smör. Bred ut i en långpanna med smörpapper. Sätt i ugn på 225°C.
Stjälp upp och dra av pappret när kakan svalnat något. Dela i 3 delar. blanda en smörkräm med smör, florsocker, mycket kakao och rejält med punsch (ca 0,5 dl). Bred över 2 av delarna och lägg ihop dem. Låt stå kallt före servering.

13 augusti, 2012

Dags att planera för vintern - rosta paprika

På flera ställen har jag nu stött på färsk paprika till ett lagom pris och då är det bara att passa på att börja hamstra inför vintern.

Paprika kan både rostas för grytor, soppor eller äta som det är med lite god olivolja och vitlök. Sätt in ett gäng på en långpanna i 250 grader tills de fått rejält med färg. När du tar ut dem låter du dem svalna något och drar sedan av skal, blomfäste och tar ur kärnor. Frys i mindre förpackningar så att de är lätta att använda.

Om du tycker det här är för meckigt finns det även utmärkt paprika på burk. Jag har provat lite olika sorter. Eldorado som vi köpt och en burk från Fontana som jag fick i början av sommaren. Burken med paprika från Fontana hade överlägset god smak och om jag skulle ersätta min egen hemgjorda är det med just den burken.
Jag använde paprikan i en läcker tomat- och paprika soppa med matvete som jag kommer skriva om framöver.

12 augusti, 2012

Dags att nominera dina favoriter till matbloggspriset

Ett år har snart gått och det är dags för matbloggspriset igen. Nu har du möjlighet att nominera din favorit bland matbloggarna.

Tävlingen för matbloggspriset är till för att lyfta fram och premiera matbloggare som jobbar med att bjuda dig på sina allra bästa tips, finaste bilder och godaste recept. Det är de bloggare som ger dig djupare kunskaper kring matområdet och hjälper till att föra debatt kring olika aktuella ämnen.


I år består matbloggsprisjuryn av:
Alexandra Zazzi
Paul Svensson
Alice Brax
Margit ”Gitto” Richert
Fredrik Schelin
Magnus Reuterdahl
Ylva Carresjö Vitorovic
Ilva Beretta
Christopher Anderton 
Pär Gamlin
och jag själv, Kinna Jonsson
Arrangör är Deluxive State och Hej Mat! i samarbete med Mitt Kök.

Prisutdelningen är på köksscenen på Mitt Kökmässan i Göteborg den 6 september kl 11.15-11.45

Be there or be square!

07 augusti, 2012

Laddar inför Formex

Då var det dags igen för en av de där mässorna som är så inspirerande inför hösten nämligen Formex.

Klefstad förlag ska ställa  ut igen. Den här gången i samarbete med MünchMedia i Malmö. Båda ger vi ut kokböcker och tillsammans inleder vi ett samarbete kring TastyCards.

TastyCards är vykort med matiga motiv och recept på baksidan. Först ut är bilder på de gamla vaxduksböckerna. Recepten på baksidan är ett konserveringsrecept på inlagda plommon och en av våra favoritkakor nämligen Mammas Rågkaka. Då det viset blir får både I mormors berså med bakning och I mormors skafferi med konservering varsitt vykort. Vi hoppas förstås att det här kommer att vara intressant för de presentbutiker som vi arbetar med. Hör gärna av dig om du är intresserad av att få veta mer eller kom och besök oss på Formex. Vi står i monter B17:20
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...