25 juli, 2012

Mangosalsa

Åh, mango från Pakistan. De låg mogna och doftande i affären och bara längtade att få serveras tillsammans med grillat fläskkött. En salsa blir så jättegod till.

Lite på gehör blandar jag mango, hackad rödlök, mangochutney och färsk koriander. Salta ev lite.
Gör mycket för det är försvinnande gott.

Bärsallad

Mycket gott och fräscht är det att blanda olika bär nu när det är säsong. Blåbär, hallon, skivade jordgubbar eller kanske till och med mullbär, salmbär. Variationerna kan bli många. Lite gräddmjölk dvs mjölk och grädde till, blir superbt!

22 juli, 2012

Vidar bra alternativ till vanlig kolgrill

Förra året fick vi möjlighet att testa Primus gasgrill Vidar. I år hänger Vidar med oss både här och där. Bl à är han just nu väldigt bra att ha med @hagaskillinge på Österlen.

Uteköket

I sommar lagar jag mat i ett utekök. Helt enkelt en gammal köksbänk som har rinnande vatten utomhus. Sålänge det inte regnar är det charmigt. Inomhus står resterande del av det gamla köket. Med en enda kokplatatta kan man komma rätt långt.

Jag gillar köket och kan tänka mig ha det kvar även om vi längre fram kommer att ha en mera funktionell lösning. Hur är det med dig? Gillar du lite mera primitiva lösningar på sommarhalvåret?

04 juli, 2012

Veckans bloggfynd


Alltså, den här bloggen har jag väntat på så länge och nu ser jag att den äntligen är igång. Det är Hejmat.se som skrivs av Christopher Anderton.
Jag har just inspirerats av Jamaikansk kyckling rubb som lät väldigt god till den grillade kycklingen i sommar.

Har du något extraläckert kycklingtips som du vill dela med dig av?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...