19 november, 2012

Superb middag på Restaurang Pirum i Lidköping

Efter dagen med löjromsfiske vid Spiken åkte vi till hotel Best Western Edward i Lidköping. Underbart att sätta ner kalla fötter på ett varmt badrumsgolv och kliva in i en varm dusch. Sängen ser ut som en prinsesse-på-ärten säng och man får liksom kliva upp i den för den är hög och bred. Komfort! I den kommer jag att sova gott. Men först är det middag på hotellet i Restaurang Pirum. Skönt att inte behöva transportera sig ytterligare någonstans utan bara glida in i hotellobyn och vidare till den ombonade matsalen.

Ett glatt matbloggsgäng sätter sig till vackert dukade bord. Först får vi en liten amuse bouche som är en dröm med löjrom, smetana eller något liknande i botten och ett litet mandelpotatischips som toppar. Krögaren själv Petter Nordgren från Restaurang Pirum berättar vad vi kommer att äta under kvällen. Tyvärr har jag inte block och penna på pass så här kommer lite diffusa beskrivningar av något som var mycket gott.

En tallrik med löjromstapas presenteras med en rumstempererad snaps och ett härligt öl från Qvänum Mat Malt (QMM). Allt mycket gott. Löjromstapasarna är to die for, så himla goda.

Claes Wernersson fråm QMM presenterar dryckerna och helst skulle jag velat höra mer eller t o m åkt på studiebesök på gården, nörd som jag är. 

Därefter får vi smörstekt Vänerngös ackompanjerad av brysselkål samt en hollandaise med löjrom. Galet gott! Till det serveras en chablis samt ett syrligt öl (kan ha varit ett havreöl) också det från Qvänum Mat och malt. Ölet går åt först då det balanserar fetman i såsen och sältan i maten helt perfekt. Riktigt bra!

Man tror inget kan toppa detta men det går...! Efterrätten med en variation av choklad serveras med ett desservin, en honungsdoftande snaps och ett glas porter båda från QMM. När jag smakar kombinationen porter och choklad vet jag att det är något som jag vill servera själv. Det kommer en tydlig doft av choklad från portern som är en "perfekt match in heaven". Sen är inte snapsen som tillbehör fel till efterrätt eller dessertvinet heller för den delen men portern slår allt i det här läget.

Vilken kväll! Tack till Läckö Kinnekulle och arrangemang av Ylva Vitorovic, Viva Kommunikation.


OBS! Vissa länkar ovan är uppdaterade.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...