10 november, 2012

Scones på 2 olika sorters mjöl

Till helgen är det alltid roligt att sätta fram något extra till frukosten. Under 2 helger i rad har jag därför gjort olika sorters scones. Gott och lite festligt med varma bröd på morgonen. Sen finns det också en annan tanke med det. Jag har en massa olika mjölsorter som jag vill bli av med. Här har jag därför testat med grahamsmjöl och med vetekli i två olika recept.

Receptet med Grahamsmjöl gav fast deg som var lätt att forma runda kakor av. Vetekli degen var som jag minns sconesrecept från barndomen. En kladdig deg som man får till om man är lite mera rutinerad i köket. Båda blev goda på sitt sätt.

Till det serverar jag lite extra festlig morotsmarmelad med kardemumma som jag fått av West Coast signatur Fredrik Andersson, egen apelsinmarmelad i engelsk stil, prästost och en rejäl kanna med te.

Här hittar du grahamsscones och här är ett recept på scones med vetekli.

Ha en skön helg!

2 kommentarer:

Tant Gul sa...

Gott! Jag har också bakat musliscones. Det är också jättegott.

Linda sa...

Åh, vad härligt det ser ut med scones framför brasan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...