01 oktober, 2012

Mat i säsong - vilken råvara är din favorit

Gillar du att äta mat i säsong men tycker det är lite svårt att veta vad som gäller just nu? Då är den här sajten, säsongsmat något för dig. Den hjälper dig att hålla koll.

Annars är en bra tumregel att det som brukar vara dyrt i livsmedelsaffären och just nu verkar vara billigt - det är mat i säsong. Ibland blir man lite lurad dock. T ex påsken då vi äter lamm är egentligen inte säsong för lamm. Det är rätt kallt att födas när våren är i antågande...även om man har en ullig päls.

Så, vad gäller just nu för rätter? Ja, kanske har du lagt grillningen på hyllan och tagit fram grytan istället. Grytor är alltid bra att ta till. Både fisk- och köttgrytor är goda. När vattnen blir kallare blir skaldjuren godare. Just nu har det varit hummerpremiär. Musslorna och ostronen blir bara läckrare för varje dag. Eller varför inte något helt vegetariskt? Titta dig omkring så kanske du hittar en bondens marknad som har vackra rödbetor, förförisk svartkål och morötter som sprängs av vitaminer. Olika sorters pumpa och squash ligger med svällande bukar och bara väntar på att bli tillagade. Och glöm inte att äpplen och äppelmarknader är allra högst aktuellt. Ljuva äppelkakor till efterrätt är något som hör hösten till.

Vilken råvara använder du helst just nu? Och vad lagar du?

2 kommentarer:

Martina sa...

Vilken bra sida, den blir "favorit". Det blir en hel del kantareller just nu, och pumpa, älskar butternut squash!

Kinna Jonsson sa...

Martina - kul att du också gillade sidan. Vad gör du med butternut squash? Jag skulle bli jätteglad över tips.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...