01 juni, 2012

Grilla grekiskt

Grilla grekiskt är namnet på den broschyr som Fontana och 7 matbloggare är aktuella med. Idén med att involvera bloggare är inte ny. För 2 år sedan gjorde Fontana samma sak med matbloggarnas receptfolder. I år är temat Grilla grekiskt.

Broschyren innehåller också recept från Maro, Frixos Papadopolus fru. Frixos som själv är från Cypern grundade Fontana och lärde svenskarna att grilla halloumi och äta fetaost.

Receptet som jag bidragit med är grillad fetaost. Något som jag blev bjuden på av en grekisk tjej för några år sedan. Nu varierar jag rätten något och gör den om och om igen. Det är en verklig favorit och när jag väl lagat till den kan jag nästan inte sluta äta. Har du någon grekisk favorit eller något grillat som du känner likadant inför? Var inte blyg utan skriv en kommentar!

Recepten i broschyren - vill du rösta på något gör du det här.

Maros recept
Auberginerullar med Feta
Grillade Kebabspett med Grilloumi
Halloumi med bacon och mangochutney
Kyckling och Halloumispett
Grillad lax med bulgur och oliver
Cypriotiska grillspett i pita

Recept från bloggarna
Ljummen halloumisallad på grillen från Linneas skafferi
Kycklingspett med paprikasallad, Nadjas kitchen
Grillad feta och soltorkade tomater från Kinnas blogg
Förrättssallad med grilloumi, Mat såklart
Kryddiga lammracks med feta- och myntacreme och jordbuggssallad, Landleys kök
Grillad kyckling med olivtappenad och tomatsallad, Notre cuisine
Dippsås med vitlök & citron, Camilla K

Hämta recepten och broschyren här. Eller så hittar du ditt eget ex i butik.


Fler grekiska recept hittar du här.

Pst, jag gör det här för att det är kul. Det driver trafik och jag gillar Fontana. Det är inget uppdrag på något sätt. Bara så du vet. ;-)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...