11 april, 2012

Varm potatissallad till kabanoss

Efter en grillkväll med ICA och deras leverantörer har jag mycket smakprover i form av bl a korvar och kött. Här är en mycket god och smal färsk kabanoss med 89% kött från ICA selection. Egentligen ska selection tillhöra deras billiga sortiment men i det här fallet verkar det vara hög kvalitet på produkten.

Kabanossen serverade jag till en varm potatissallad där bl a senap ingår i dressingen. Det är en variant av tysk potstisallad men gjord helt enligt vad man har hemma. Kan varieras med bl a kapris, svarta oliver eller vad du tycker är gott i. Kanske tycker du inlagd gurka passar till. Salladen är även god kall och blir bara bättre av att stå någon dag då potatisen suger upp alla smaker.

Potatissallad
Borsta potatisen noga och skär i lagom stora bitar för potatisallad. Häll över vatten så att det precis täcker. Tillsätt en grönsaksbuljongtärning till kokvattnet för att ge mer smak till potatisen. KOka tills den är mjuk. Häll av vattnet (spara lite) och häll över en vinägrett på Dijonsenap, neutral rapsolja, rödvinsvinäger, hackad lök (gärna röd-, schalotten- eller purjolök), peppar och salt. Häll eventuellt över en del av kokvattnet som kan sugas upp av potatisen. Servera ljummen eller kall till grillat kött eller korv. Grönsallad och tomater är gott komplement.

2 kommentarer:

Kanel och vanilj sa...

Varm potatissallad, det är gott, det!

Kinna Jonsson sa...

Visst är det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...