02 maj, 2012

Gott till grillat

Aubergine är en av mina favoriter och den här rätten gjorde jag för första gången förra sommaren. Då var den en förrätt eller åts till drinken före middagen. Nu har jag använt den som ett tillbehör till olika typer av grillat kött eller korv. Den är frisk och har mycket smak.

Aubergine med citron och basilika
Skär auberginen i halv-centimeter tjocka skivor. Salta på ena sidan. Torka av efter ett par minuter. Vänd och salta på andra sidan. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med lite olja och sätt in i ugnen (ca 225°C. Låt dem torka och få lite färg. Vänd på dem och pensla på andra sidan samt låt dem få färg. Ta ut ur ugnen när de känns en aning torra och har färg på båda sidorna. LÄgg på ett fat. Riv över citronskal, pressa över saft, dela basilikablad (mina kommer från frysen och därför ser de ut som de gör på bilden). Strö över lite flingsalt samt lite god olivolja. Låt stå en liten stund före servering.
  

Här är 4 recept till med aubergine
Grillad aubergine och zucchini - ursprungsreceptet
Grillade auberginknyten med basilika
Hallouimigratäng i Landleys kök
Vegetarisk getostlasagne med aubergine och zucchini

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...