07 april, 2012

Födelsedagsmiddag

Finoliver från Kalamata och Halkidiki är en bra inledning på en middag. Och personligen gillar jag olivernas sälta till ett glas vin.

Middag ja, jag tycker om att fira min födelsedag och tycker om att överraska andra. Med den ambitionen blev det en retro- och samtidigt trendmiddag. Först serverades en röra med gravad lax, skalade räkor, hårdkokt ägg och majonnäs på en salladsbädd vilket var klart retro. Surdegsbrödet till kan man kanske säga var lite trend.

Sen blev det långlagad högrev à la Annika på Smaskens vilket är lite, lite trendigt då alltför få som inte är matnördar har lärt sig det här häftiga sättet att få köttet mört och gott. Långlagat valde jag därför att gästerna har ätit det mesta och oxfilé inte blir tillräckligt spännande då. Köttet hade stått inne i ugnen sedan 7 på morgonen men eftersom jag lagade så mycket tog det mer än 8-10 timmar. Vid åtta-tiden plockades köttet ur ugnen och var då helt perfekt. Bitarna föll sönder. Till varmrätten hade vi köpt papardelle, kokt morots- och zucchini strimlor (som strimlats brett med potatisskalare). Blandad grön sallad, cocktailtomater och sås från köttet gjorde att allt kändes väldigt festligt.

Efterrätt blev en fruktsallad med mycket apelsin kändes som en fräsch avslutning med extra smak från stjärnanis i sockerlagen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...