21 mars, 2012

Nyponsoppa på nyponmjöl

Nyponsoppa toppad med kvark och solrosfrön.
Nyponsoppa på nyponmjöl känns extra sunt då soppan blir mindre söt. Av nyponmjöl kan man göra många olika saker. Bl a tillsätta till morgonfilen eller tillsätta i bröd. Det är en bra c-vitaminkälla i förkylningstider och tydligen något som är en sk hästkur - av den enkla anledningen att nypon även gavs till travhästar för att stärka deras immunförsvar och öka prestationsförmågan.

Har du möjlighet att plocka egna nypon rekommenderar jag det varmt. Rensade och lätt förvällda nypon passeras och fryses på hösten. Moset kan sedan användas till soppa eller som fyllning i tårtor tillsammans med vispad grädde.

Nyponmjöl hittar du i hälsokostaffären eller livsmedelsaffären. Nyponsoppa kan du toppa med kesella, solrosfrön om du vill vara nyttig och med vispgrädde och mandelbiskvier om du inte vill vara det. ;-)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...