29 mars, 2012

Ny kokbok av Tareq Taylor


Ikväll har jag haft en spanare som varit i Malmö på bokrelease, nämligen lillebror Lasse med äkta hälft. Och jag tackar ödmjukast för deras rapport som kommer här.

Jag vet inte riktigt hur detta ska gå till men nu har vi varit och firat utgivningen av Tareq Taylors nya kokbok "klassiker". Husmanskost när den är som bäst: raggmunk, äggakaka, kålpudding och rimmad fläsklägg. Recepten är verkligen klassiska och rätterna känner man igen, men man blir ändå sugen på att laga dem och denna gång med Tareqs touch. Tareq skrev boken för att inspirera folk att planera sin matlagning, ta vara på maten och inte behöva slänga rester. Det finns tex tips i boken hur länge man kan förvara olika sorters mat och hur länge varor håller efter bäst före datum. Något som vi redan lever efter hemma hos oss. Använd näsa och smaklökar! Vi blev bjudna på tre rätter från boken, potatis- och purjolöksoppa, laxpudding och dillkött. Allt smakade superbt och åts i växthuset i Slottsträdgårdens kafé i Malmö. En bok köptes med hem för att se om äggakagan (som det uttalas i Skåne) smakar som mammas :)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...