07 mars, 2012

Med tryffelsmör är himlen nära

Galet gott! En sammanfattning av tryffelsmör, lammracks och ugnsrostad potatis. Jag bara älskade det här och ändå är det så himla enkelt. Tryffelsmöret med smak av just tryffel, citron och glansigt stekt lök blev så perfekt till. Potatisen är skuren i ganska så tunna klyftor, kryddade med vitlök, salt och peppar. I ursprungsreceptet användes oxfilé men vi ville testa lamm till...och kände oss som om vi var i matens himmelrike.


Tryffelsmör från tidningen Buffé nr 12 2011
4-6 personer
200 g smör (rumstempererat)
1 tsk olja smaksatt med tryffelarom
1-2 tsk färskpressad citronjuice
1 vitlöksklyfta
1 schalottenllök
1 msk finhackad persilja

Skala och finstrimla vit- och shcalottenlök. Stek i olja. låt rinna av på hushållspapper. Vispa smör och citronjuice luftigt med elvisp. Tillsätt lök, persilja, tyrffelolja och 1/2 tsk salt. Blanda väl. Fördela smöret på smörpapper och forma till en rulle. Ställ i kylen.

Tips på kryddsmör
Vitlökssmör
Svampsmör
Rödlökssmör
Café de Parissmör Vi har testat och det kan rekommenderas.

2 kommentarer:

Matarkivet sa...

Tryffel är verkligen något extra, ska testa smöret pronto!

Jessica Molin sa...

Oh detta ser verkligen jätte gott ut! Får ta och testa lite recept :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...