14 februari, 2012

Tjuvstarta med semlor och bulla upp för din älskling

Bjud älsklingen på semlor på Alla hjärtans dag. Det är visserligen att tjuvstarta en vecka i förväg då själva semmeldagen är först nästa tisdag. Men varför inte?

Alla hjärtans firandet har liksom troligtvis också semlorna sina rötter från katolicismen och medeltiden.

Så småningom utvecklades en koppling till romantik. Unga människor ville hitta sin Valentin och hade en föreställning om vem som skulle vara deras utvalde under ett år framöver. Dikter, rim och valentinkort och t o m små presenter gavs bort och har förknippats med firandet under lång tid.

Med mycket enkla medel kan man åstadkomma något fint till någon man tycker om. Här är ett förslag att förgylla semlan med ett lock som är som ett hjärta.

Själva bullen är saftig och läcker med en lagom söt fyllning på bullens eget innehåll och mandel.


Gör såhär:
Skär toppen av bullarna och ta försiktigt ur inkråmet. Blanda inkråmet till en krämig massa med mald mandel, strösocker, en doft av kanel och lite varm mjölk. Lägg tillbaka massan i bullarna. Vispa grädde och klicka på toppen av bullen. Lägg tillbaka locket på bullen och pudra över florsocker med hjälp av en tesil. Servera till kaffe eller som ursprungligen gjordes, med varm mjölk i den djup tallrik. Njut!

Blogginlägg #34 av 100

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vilka söta!
Blir inget firande just idag p g a att båda jobbar för mycket. Alla hjärtans dag på tisdag är botten!!!!

Kinna Jonsson sa...

Tack! Roligt att du tyckte om dem. Vi firar lite och bullen avåts imorse. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...