22 februari, 2012

Stekt eller grillad lax med fräsch äppelsallad

En favorit hos oss är äppelsalladen med både söt smak och en liten skärpa från cayennepepparn. Till det steks laxen så att den inte är helt genomstekt. Jag använder gärna grilljärnet och steker laxen med skinnsidan nedåt först.

I Frankrike steker man då och då bara på en sida så att laxen är något rå inuti och kallas då unilateral. Det går bara att steka så om laxen varit fryst i minst ett par dygn. Man ska inte äta rå lax som inte varit fryst.

Äppelsallad

2 äpplen (jag valde svenska syrliga)
1 stjälk selleri
1 medelstor rödlök
ca 1 dl gräddfil
1 tsk strösocker
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
curry (vid servering)

Skala och kärna ur äpplena, strimla fint. Skala löken, halvera och skiva. Förväll ca 30 sek i kokande vatten. Häll i durschslag och kyl med kallt vatten. Hacka sellerin fint. Blanda allt med gräddfilen, smaka av. Salta laxen och halstra den. Jag föredrar den lite rå inuti men då måste laxen varit frusen. Servera med salladen och strö över curry.

Blogginlägg #40 av 100

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...