21 februari, 2012

Salviadoftande böngryta

Böngrytan med chorizzo såg dagens ljus redan 2007. När den pulicerades kom kommentaren ”du har nästan gjort fagioli all´uccelletto”. Svenska Ilva bosatt i Italien var inne och kommenterade. Skillnaden mellan den här grytan och den italienska är att den italienska är helt vegetarisk dvs utan chorizzon. Du hittar hennes recept här. Vad jag upptäckte då var att den även föll mina franska systersöner i smaken – då var de runt 12-14 år. Så, rätten är barnvänlig. Laga den gärna någon dag i förväg då den bara blir bättre av att stå och bli mer smakrik.

Salviadoftande böngryta
4 pers
10-12 färska salviablad (kan uteslutas)
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 burkar hela tomater
2 goda ungerska korvar (eller något annat som kan ge smak, t ex rökt fläsk)
4 burkar stora vita bönor eller ca 800 g kokta limabönor eller stora vita bönor
rödvinsvinäger
ev salt

Fräs pressad vitlök och hälften av salvian i olivolja. Häll på tomaterna och finfördela med en sax. Skär korvarna tunt och tillsätt. Koka en bra stund (om du har tid gärna en halvtimme eller mer). Tillsätt bönorna och smaka av med vinägern. Stek resten av salviabladen försiktigt i olivoljan och fördela över grytan. Servera med ett gott bröd.

Blogginlägg #39 av 100

2 kommentarer:

Pralin från matmedmera sa...

Jag gillar salvia i maten

Lina sa...

Det såg jättegott ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...