26 februari, 2012

Grillsäsongen har börjat

Nu är det sportlov på flera håll i Sverige och det gäller att hitta på engagerande kul grejer för både vuxna och barn. Jag kan själv komma ihåg hur föräldrarna drog med oss ungar på olika aktiviteter och det är väl inte annorlunda idag. Varför inte samla alla kring en mataktivitet där man förbereder inomhus och sedan njuter ute?

Här blev vi bjudna på en underbar grillhappening av kamraterna. Först hjälptes alla åt med att göra spetten klara. Kyckling, karré och entrecote träddes på varvat med massor av grönsaker. Färsk rosmarin hackades och blandades tillsammans med olja, peppar och salt. Spetten marinerade lite i det (penslades med marinad).
Till barnen fanns det även korv som alternativ.

Sen förbereddes all dryck. Het kanelsmakande sockerlag hälldes på termosar. Något juicepaket packades ner plus en flaska Havanna Club. Väl på plats serverade värden först en varm drink med rom, sockerlag, apelsinzest och apelsinjuice medan vi väntade på att grillen skulle bli klar. Lite i stil med en romtoddy. Med rätt fin glöd (och mellan varven mycket rök på oss) grillade vi varje sorts köttyp för sig. Mot slutet penslades spetten med citrusglace.

Mest innovativa iden var tunnbrödsrullar med potatismos. Potatismoset var smaksatt med purjolök. Rullarna kunde man värma upp på grillen och de smakade himmelskt.

Blogginlägg #44 av 100

3 kommentarer:

Katinkas Kitchen sa...

Åh vad härligt det låter att grilla! Särskilt för dem som åkt skidor och verkligen varit sportlovssportiga:-)

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Åh så härligt med grillning! Och all mat smakar så gott när man äter den utomhus i lite kyla.

Kinna Jonsson sa...

Det var verkligen härligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...