11 februari, 2012

Gör en jättegod citrusglace till spett eller kött

Vill du toppa resultatet på ditt fläskkött eller på dina spett som du grillar så rekommenderar jag varmt att göra en glace. Citrus är just nu rätt säsongsmat så varför inte göra något riktigt läckert som har sötma och syra. Sältan finns på köttet.

I den här glacen ingår
2 apelsiner
1 citron
2 lime
4 dl råsocker
skulle tro att det var ca 2-4 dl vatten. Prova med mindre mängden och öka på. Lappen kom bort...;-)

Riv skalen, pressa ur saften. Blanda det med vatten och socker i en kastrull. Låt koka ihop så att det blir simmigt och pensla sedan på köttet i slutskedet strax innan servering. Det ska inte bli bränt men ge en karamellisering och smak på ytan.

Ha en underbar kväll!

Blogg #32 av 100

1 kommentar:

Madeleine Landley sa...

Låter supersmaskigt. Har en fläskfilé som ligger och väntar i kylen så det kanske åker på lite citrusglace på den :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...