08 februari, 2012

Form till kyckling på grillen istället för att trä pippin på ölburk

Man lär sig alltid något nytt. Själv har jag aldrig stött på att man sätter en kyckling på en ölburk men det hade bl a Kari, Receptomaten, på Spisat som gick med mig runt på Formex. Så när han fick syn på den här formen så var det ett igenkännande leende.

Har du själv provat att grilla kyckling på en burk så kanske den här grejen är något för dig. Visserligen kan man inte sätta en burk med öl inuti där ångan går upp i kycklingen men all fin sky stannar på fatet. Har inte undersökt om tanken är att öl ska hällas i formen för att få fram riktigt saftigt kött. Någon som vet? I mina ögon känns formen lite mera hygienisk än en ölburk även om jag inte skulle tveka att använda en ölburk lika gärna.


Blogg #30 av 100

4 kommentarer:

Mattias sa...

Men har inte ölburken en finess man går miste om här? I burken finns ju vätska som förångas och kokar fågeln inifrån samtidigt som den grillas utifrån. Det missar man ju här?

Men det är ju bra med ett rejält fat under som samlar upp skyn.

Kinna Jonsson sa...

Jo antagligen, men just som du säger är en annan finess att man fångar upp den goda köttsaften från kycklingen i formen plus att grillen inte bli kladdig.

Här är en liten film där Christopher Walken gör en kycklig i ugnen på en långpanna. http://www.youtube.com/watch?v=43VjLCRqKNk

Matias Zakrisson sa...

Har gjort pippi flera ggr på ölburk, funkar bra men med bara ölburk har den lätt för att tippa. Har själv köpt ett rör från Fumus som har en bra fot och i pelarn häller man i ölen. Tycker att kycklingen blir så saftig och god. Är de fult att länka till sig själv!? Den här rubben är jättegod!

http://www.doftochsmak.se/2011/07/21/dirty-bird-rub/

Kinna Jonsson sa...

Tack Matias för tips och kommentar. Du får gärna länka till dig själv. För att det ska bli en länk måste du dock lägga in lite kod också. Ska genast kolla på ruben. Sån't har man inte för mycket av.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...