30 november, 2011

Tips på 5 nyårsmenyer

Ju tidigare man börjar desto mindre stress. Själv har jag testat en kul glass som kanske kan platsa inför nyår. Behöver du inspiration har du länkar från 2005, 2006, 2007, 2008 2009 och 2010 alltså 5 olika menyer som vi haft under nyår de senaste åren. Hoppas du hittar inspiration. Är det något specifikt recept som du letar efter kollar jag upp och ser om jag kan få fram något. I vår bekantskapskrets brukar vi nämligen laga en rätt var och ta med. Ingen pratar ihop sig förutom att man vet att man ska höra till förrätts, varmrätts eller efterrättsgänget. Mindre matlagningsintresserade fixar skumpa, mat till barnen eller snittar. Alla kan bidra och det blir kul. Ibland har vi varit uppemot 50 pers så det kräver planering.

Ha en skön december och stressa inte.

29 november, 2011

Knäck med dadelsirap

Man får nästan lite klaustrofobi när man ser bilden. Trångt upptill. Men det här funkar alldeles utmärkt nämligen att koka knäck i mikron. Bara man ser till att det inte är för mycket i burken - alltså istället för dubbel sats har jag kokat halva satsen. Det bubblar nämligen nästan upp till kanten i burken när knäcken kokar.

Första gången när jag testade att koka knäck i mikron hade jag inte uppmärksammat att man var tvungen att köra med glasburkar. Eller kanske rättare sagt jag ignorerade det och provade med mina platskannor som jag brukar mäta mjöl i. Efter det var de inte desamma. Nä de ser ut som lite ledsna hundvalpar med hängande öron. Jag har fortfarande någon kvar men den spänstiga formen är borta och de har lite som "extra bälten kring magen". Sjönk ihop...Hm, så kan det gå.

Det du ser i burken den här gången är en spännande knäck gjord på dadelsirap. Tvunget att provas då jag fått en påse med massa kul saker av Sandra på Sevan vid en Tweetup häromkvällen. Lite influenser från Mellanöstern känns kul. Dadelsirapen smakar som melass, något som jag har ett undflyende positivt smakminne av, från barndomen. Melass är antagligen väldigt gott att baka på. Nåväl här är knäckreceptet och jag stoppade i mina pistagemandlar istället för att lägga dem ovanpå.

Knäck med dadelsirap (hel sats)
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl dadelsirap
0,5 dl hackade pistagenötter

Häll alla ingredienserna i en HÖG glasburk och mikra 5-10 minuter. Gör kulprovet på en kall tallrik och när knäcken fått en konsistens som går att forma till en kul är den klar. Hacka mandeln och rör ner den. Häll massan i formar, eller gör som jag använd 2 teskedar och för ner massan i knäckformarna. Låt stå kallt. Jag har min knäck i frysen och lägger ett papper mellan lagren så att de inte kladdar ihop.

7 tips för söta saker till julen

Mina sju bästa tips för söta saker till julen
  • koka knäck i HÖG glasburk i mikron under 5-10 minuter (passa den)
  • kavla mandelmassa till jultårtan mellan plastfolie (jag gör ibland dekor med en julros och blad på fruktkakan)
  • använd en lång tunn pannkaksspade när du kavlar pepparkaksdegen tunt och för den under degen med mjöl på med jämna mellanrum (du svär lite mindre)
  • saffran kan mortlas med lite socker och lösas i lite brännvin (mormorstips)
  • saffranslängder (som vetelängder men med saffran) blir extra saftiga med smör, kardemumma, florsocker, apelsinskal, suckat och russin
  • sätt ihop pepparkakshus med bränt socker som går att äta
  • använd gelatinblad som fönsterglas i pepparkakshusen och tårtpapper som gardiner

Andra bloggar (uppdaterat) om julen

Theresia Erneborg på Söta saker med Julens bästa recept
Pernilla Elmquist inspirerar till advent med Cheesecake blåmögelost och pepparkaka

28 november, 2011

Lax med fetaosttäcke och soltorkade cocktailtomater

I receptet nedan har jag använt Fontanas fetaost, cocktailtomater i olja och fin olivolja från Fontana. Oreganon har jag fått från en grekinna från Kalamata. Tilläggas kan att burken med cocktailtomaterna tog slut jättefort då jag åt dem med sked direkt ur burken...Samma sak med Kalamata oliverna som är en av mina favoriter.



Lax med fetaosttäcke

1 person
200 g lax utan skinn
1/4 paket fetaost
3 kalamataoliver med kärnor
3 soltorkade cocktailtomater
1/2 tsk grekisk oregano
salt och peppar ur kvarn
Fin olivolja

Lägg laxen i en ugnsfast form. Lägg gärna den tunna delen upp på den tjocka så att de täcker varandra lite för att få en jämnare gräddning och slippa torr lax. Kärna ur oliverna. Blanda smulad fetaost, hackade oliver, soltorkade cocktailtomater och torkad oregano. Salta och peppra laxen lätt. Lägg över fetaostmassan. Baka laxen i 200°C i ca 15 min.
Servera med klyftpotatis. Om potatisen är delad i tunna klyftor tar det lika lång tid att grädda dem som det tar att baka laxen. Till potatisen har jag använt neutral rapsolja, salt och peppar.

Här har jag använt Fontanas produkter från Grekland och skriver om det för att jag vill, då jag gillar produkterna och företaget. Tilläggas kan ju att jag som bloggare fått produkterna för att testa dem och det står mig fritt att skriva om dem eller inte och skriva vad jag vill.

26 november, 2011

Enkel omelett med zucchini och fetaost

Fetaost är lättanvänt och man behöver inte begränsa sig och tänka att det ska serveras helt kallt. Osten kan även serveras tiède dvs bli lite ljummen eller t o m i varm i sällskap med andra ingredienser. T ex är det väldigt gott att smula feta över en zucchiniomelett, baka lax med ett täcke av fetaost eller i pasta tillsammans med rostad paprika. Helst använder jag Fontanas fetaost från Grekland då jag föredrar äkta genuin, saltsyrlig smak. Det finns många olika sorters fetaost, ekologisk, buffalo, original osv. Jag blev smått överraskad. Min favorit blev genast buffalo fetan som är riktigt kraftig i smaken. Sambon var inte riktigt lika övertygad. Men så har han lärt sig äta feta, getost, koriander och en massa andra saker sedan han träffade mig.

I våras hade jag ett uppdrag för Svenska ägg. Plöjde igenom en hel del fakta om ägg och lärde mig att ägg innehåller de flesta näringsämnen och mineraler förutom C-vitamin. Det är ett av de livsmedel som innehåller nästintill allt man behöver för att få dagsbehovet täckt av olika nyttigheter. Rätt fantastiskt. I en omelett kan man därför tillsätta en grönsak eller äta en sallad till och man har tillgodosett kroppens dagsbehov på ett enkelt sätt. För en extra guldkant så använder jag ibland lite extra ingredienser som tomatskivor eller som i det här fallet zucchini och fetaost.

Så en enkel vardagslunch kan bestå av saker som man ofta har hemma.

Omelett med fetaost och zucchini
1 port
1/4 normalstor zucchini
2-3 ägg
1-2 msk vatten eller grädde
1/4 paket fetaost

Fräs lite smör, lägg i skivad zucchini i pannan. När zucchinin är lätt gyllene och mjuk häller man över omelettsmeten. Låt omeletten stanna. Smula över fetaosten strax före servering så att den blir lite ljummen, tiède.


Här har jag använt Fontanas produkter från Grekland och skriver om det för att jag vill då jag gillar produkterna och företaget. Tilläggas kan ju att jag som bloggare fått produkterna för att testa dem och det står mig fritt att skriva om dem eller inte och skriva vad jag vill.

25 november, 2011

Bloggreceptbok finns nu till nedladdning

Nu är bloggreceptboken klar och 16 bloggare har lämnat recept, presentationer och bilder. Inivitavtagare till bloggreceptboken är Anton på Lykka.se och det är tack vare honom och Fredrik, formgivare och tillika matbloggare på Who cut the cheeze som projektet är så väl genomfört. Helena Ljunggren, fotograf och matbloggare, har skapat den fina omslagsbilden.

Det som också glädjer mig är att boken är helt gratis att ladda ner men den som vill (och jag hoppas det är många som vill) har möjlighet att skänka en slant till Läkare utan Gränser. Särskilt nu när det lackar mot jul och är första Advent känns det här extra bra.

Redan nu har bloggreceptboken.se haft över 1100 besök och 700 nedladdningar. Se till att du blir en av dem som laddar ner en egen bloggreceptbok och sprid gärna till andra. Bland annat kommer du att kunna botanisera mellan inspiration till en läcker kladdkaka med salt och lavendel från Mat Geek, nötrullader i mustig tomatsås från Smaskens eller varför inte Pyttes fritterade pilgrimsmusslor med avocado- och mangosalsa? Kanske är det rentav en meny för någon av de stora helgerna mitt ibland sillstim och skinka...?

Jag känner mig hedrad över att få vara en av dem som tillfrågats och har lämnat receptet Up-side-down-cake från egna boken: I mormors berså, fem generationers bröd bakverk och tårtor.

Tack än en gång till alla som bidragit.

Hela listan över bloggare som är med i bloggreceptboken hittar du här.

19 november, 2011

Testat Monika Ahlbergs matkasse från Mathem

Det kom ett mail. Skulle du vilja testa Monika Ahlbergs matkasse från Mathem? Och nu är det länge sedan jag testade en matkasse så det lät kul. Lite lyxigt med riktigt fräscha råvaror och recept som levereras till dörren. Så i veckan har jag haft nöjet att få testa konceptet.

Intrycket av Mathem är väldigt bra. Bra hemsida, bra återkoppling om ordern och jättetrevlig person som lämnade över påsarna.

Under veckan har vi då lagat mer eller mindre i ordningen som recepten var presenterade. Kan känna att det kan bli lite stressigt om man inte är hemma alla kvällar och färska grönsaker inte går åt i den takt som det är tänkt. Men sakerna höll riktigt bra. Fördelen är att någon annan tänkt ut något och att man inte blir kvar i gamla hjulspår. Inspirerande bara av den anledningen att ha en matkasse.

Allt var pedagogiskt och lätt att följa. Festligt nog köpte jag inte till någon av de ingredienser som behövdes för att fullfölja recepten. Det var som om Monika hade koll i mitt skafferi på vad som fanns hemma eller som om jag själv hade satt ihop recepten. Mynta, röd currypasta, sesamolja, basilika, gurkmeja, ja allt fanns i skåpen så jag behövde inte tänka eller planera något extra. Annars fanns det en liten lista med det som behövdes köpas hem för att komplettera. Jag tycker om tanken att man inte får med alla ingredienser för då står man där med hyllvärmare som blir gamla och måste slängas. Nu efter en vecka har jag knappt något kvar av matkassen utom savojkål och några morötter och det kan jag trolla fram något på bordet av.

Så då lite tankar om maten och recepten.
Mycket bra recept
Goda smaker
Enkla att följa
Fräscha råvaror av bästa kvalitet

Saker som jag funderar på
Olivolja i flera recept, varför inte en neutral rapsolja? Jag vet att Monika vurmar för svenska producenter och småskalighet både på sin blogg och sin Facebooksida. Är det för att rapsolja tenderar att ha en kraftig smak kanske? Sen var det flingsaltet. Jag är lite bakåtsträvare och förstår mig inte på grejen med flingsalt. Däremot förstår jag att Mathem vill synas i matkassen genom att sätta sitt "varumärke", "branda sig" på något som används i varje recept.

Så först ut var kåldolmarna
Snabbt blev de våra favoriter - nästan som farmors men uppgraderade till 2.0. Varför tycker jag det? Jo, allt smakade som hennes, fast bättre tror jag (sorry Farmor ;-) men uppgraderingen låg i savojkålen som kändes läcker. Något som Monika själv skriver inledningsvis är att hon tycker savojkålen känns vackrare och det håller jag med henne om. Annars är vitkål en minst lika trevlig råvara till då framför allt sommarkålen blir vackert ljusgrön när den förvälls i vatten.

På tal om min Farmor...
...så hälsade jag på Mathem på Mitt kökmässan. I montern stod Karolin Kull, en av ägarna till företaget. Vi började prata och märkte att vi båda kommer från Östergötland. Plötsligt visar det sig att vi båda har rötter i den lilla byn Örtomta. Jag fick ståpäls och nästan tårar i ögonen. Vilket sammanträffande. Vad jag upptäckte igår när jag pratade med mamma, är att min Farmor och Carolines Farfar hade trädgårdarna intill varandra i byn. Att jag då och då träffat honom när jag hälsat på Farmor. Är inte detta märkligt i stora Stockholm. Jag tror inte att det är tillfälligheter...

Så, tillbaka till kåldolmarna. Receptet får publiceras och du har möjlighet att göra dem själv.

Kåldolmar à la Monika Ahlberg
1 savojkålhuvud
400-500 g blandfärs (som blir mjukare och saftigare än ren nötfärs)
1/2 dl okokta risgryn, (helst jasminris eller grötris)
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk potatismjöl (eller 1 ägg om det finns hemma)
1 msk mejram eller timjan
Flingsalt och nymalen svartpeppar
2-3 msk smör
2 msk sirap
2 msk soja

Sås
3 dl vatten+1 buljongtärning (kött eller mörk ok)
1 dl vispgrädde

Servering
800 g potatis
rårörda lingon
Pressgurka (snabbinlagd)


Snabbinlagd gurka

1/2 gurka
1 dl vatten
2msk ättiksprit
2 msk strösocker
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Börja med att "lägga in gurkan". Blanda samman ingredienserna till lagen. Skala och skiva gurkan tunt med osthyvel och lägg ner den i lagen. Låt stå fram till serveringen.

Fräs risgrynen i smör och koka dem enligt anvisning., låt svalna. Lotta ca 12 blad från kålhuvudet. Förväll (koka) dem i lättsaltat vatten i 5 minuter så att de mjuknar. Blanda samman färs, ris, grädde, potatismjöl (eller ägg) och kryddor. Lägg ut bladen och fördela färsen på kålbladen. Vik in sidorna och rulla ihop till dolmar.

hetta upp en panna, med höga kanter, med smör och bryn dolmarna runtom. Lägg sedan dolmarna med skarven ner i pannan. Ringla över sirap och soja.

Koka upp buljongen och häll den över kåldolmarna. Låt sjuda i ca 20-24 minuter. Skyn spädes sedan med grädde och smakas av med flingsalt, nymalen svartpeppar och eventuellt soja.

Koka potatisen och servera till dolmarna tillsammans med lingon och snabbinlagd gurka.


Såhär har jag skrivit om kåldolmar en svensk kamrat och invandrare.

I matkassen resten av veckan fanns:
Chicken tikka masala
Revbensspjäll i ugn med klyftpotatis och coleslaw
Gnocchigratäng med tomat och Mozzarella
Thailaxcurry med nudlar

18 november, 2011

Bloggreceptboken

För ett tag sen kom ett mail med frågan om att vara med i en bloggreceptbok. Idén verkade kul. Tanken om formgivning, upplägg och vilka som skulle vara med var konkret så jag tackade ja utan att tveka. Och nu är jag med i Bloggreceptboken. Korrläste igår. Njöt av fin design och innehåll. På hemsidan kan du lämna din adress för att få en egen kopia.

Följ gärna Bloggreceptboken på Facebook eller Twitter.

Ett stort tack till initiativtagarna Anton på Lykka och Fredrik på WCTC (who cut the cheese).

Nedan ser du listan på alla som bidragit.

15 november, 2011

Svagdrickan är en misslyckad öl

Svagdricka är helt enkelt en svag dricka som är gjord av humle, malt, sackarin, källvatten och jäst. Där ser man hur snålheten bedrar visheten för upphovsmannen eller kvinnan hade inte råd med det dyra sockret utan använde sackarin, en restprodukt av socker som är för svagt för att jästen ska reagera på det. Det blev en svag dricka helt enkelt. Storyn fick jag mig till livs hos Tallåsens bryggeri, Svenskt Mathantverk
Mitt kökmässan i Älvsjö.

Mitt förhållande till Svagdricka betyder barndom och kärlek. Kusinerna gjorde sk drickablandning genom att blanda mjölk och svagdricka. Låter hemskt men är gott. Drycken avnjöts till äggakaga om jag minns rätt. Sedan är svagdricka gott att använda som degvätska i vörtbrödet till jul. Svagdrickan ingår även i julglöggen som jag sätter nästan varje år.

Fler inlägg från Mitt kökmässan
Pressfrukosten

Mitt kökmässan 2011 - pressfrukost och en Sverigeresa

Mitt kökmässan startade med sedvanlig pressfrukost för min del. Jens Dolk och Tommy Myllymäki underhöll och berättade om sin resa "Sverige runt på en tallrik". Där de vill lyfta fram stoltheten i vår svenska mat. Turister vill inte äta pasta när de kommer hit utan kalops som Tommy Myllymäki uttryckte det.

Menyn de skapat vid nedslagen i vårt långsmala land har varit baserade på råvaror runt trakten. Resan var att "göra restaurang, göra TV och göra seminarium". Ett program som jag totalt missat i sommar. Men det vi fick på vår tallrik var några smakprov från resan. Mycket svenskt vin finns sa Jens Dolk - men vi har bara gjort vin i 12 år i Sverige. Och erfarenheten kan inte vara så stor då man bara har chans att lära sig en gång per år.

Vi får smaka ett vin från Kullahalvöns vingård med druvan Solaris som står ut med det svenska bistra klimatet. Snaps med vodka kryddad med gransirap är nog det som jag verkligen känner igen mig i då jag gör gransirap då och då. Har ett litet lager i kylskåpet som nog ska bli snaps till jul. Den här Gran Zirupen kommer från Eva i Krokom och kan verkligen rekommenderas. Lent, lite sött och en spännande smak...

Sivans ost - är det någon som inte hört talas om den säger Tommy skämtsamt? Jo, den har iallafall jag hört talas om då mina nära vänner ett tag tänkte sig att arbeta med henne. Så visst har jag hört om ensillage som ger sporer så att det inte går att göra ost enligt Sivan. En annan sak som killarna nämner är att det är svårt att köpa ost i 100 g förpackning i Sverige - det gör vi ju med utländsk ost i större utsträckning. Något som jag själv inte tänkt på.

Kalix löjrom på en bädd av potatismos ligger i ett litet glas. Att det är mandelpotatiskräm går mig dessvärre förbi...Snarare noterar jag att om löjromen kommer från trakten mellan Haparanda och Piteå får den benämnas Kalixlöjrom - en ursprungsbeteckning - lika viktig som Champagne bara kommer från Champagne.

Isterband, det så typiskt svenska, är Sveriges svar på italienska salsiccian. Skinka från Domtagris och lite Gränna knäcke. Smakerna är många och varierade och slinker ner tillsammans med veteöl. Jens berättar att det runtom i Sverige finns många små bryggerier - jag skulle vilja veta mer om dem.

En klick smör med mycket arom från Vallmobackens mejeri. Smör bedöms utefter salthalt och syra. Precis bredvid smöret ligger svenskframställt salt - saltet heter Storm - men varför det fått sitt namn är en historia som jag berättar en annan gång.


Fler bloggare om mässan
Matmässan mitt kök 2011 hos Bara en kaka till
Skralt utbud av grön mat på mitt kökmässan av Pinto
Mitt kökmässan av Taste by Louise
Rapport från Mitt kök av Aqua Vitae - Magnus Reuterdahls vinblogg
Mitt kök och en köttlektion på AG
Landleys kök med en massa bilder från mässan


För kul
Karta över vinvägen i Skåne.

Massa info om svenska bryggerier

14 november, 2011

QR-kod och mat

Har just varit på Mitt kökmässan i 2 dagar av 4 möjliga. Spanade in sociala medier och hur matföretag marknadsför sig. Många lösningar var mediokra men intressant ändå att många vill vara med. Har därför tagit reda på hur man enkelt skulle kunna generera sin egen kod. Flera olika lösningar men den enklaste var i mobilen. Dock tycker jag att den kan vara bättre än den här som jag just gjorde. En sida som är anpassad för mediet dvs mobilen som aktiverar och ger något tillbaka till kunden är att rekommendera. Tänkte ändå lägga upp min QR-kod och uppmana dig att bli vän med Grandmas food/mormors mat på Facebook - bara för att testa...Ha en trevlig kväll!

11 november, 2011

Vinnare i Matbloggspriset 2011

Vinnare i årets matbloggspris är utsedda.

Stora matbloggspriset gick till Gittos Mat och Margit Gitto Richert

Motiveringen lyder:
Baconsprit... Det är ju helt omöjligt att inte älska denna kreation. Eller kanske rättare sagt kvinnan bakom. En av de allra första matbloggarna, "Kärlek mat och Folköl", har på Gittos Mat hittat sin fulländade form. Frågorna är alltid lika aktuella och texterna inspirerande och mycket välskrivna. Maten är provlagad efter konstens alla regler och Gitto sticker verkligen ut, då hon tänker mat i helt andra kombinationer än man är van vid. Som sagt. Hur kan man undgå att inte älska Gitto?!

Hederspris till Matälskaren på Taffel Lisa Förare Winbladh

Folkets val
Matbloggspris i kategorin mat och dryck gick till Matplatsen, Viktoria Lindberg

Matbloggspriset i kategorin Bak och dessert till Söta saker med Theresia Erneborg.


Det har varit väldigt roligt att sitta i juryn med Alice Brax, Katja Wulff, Stellan Löfving, Anne Skoogh, Dan Sörensen och Pär Gamlin och få bedöma alla fina matbloggar. Ett stort tack till Christopher Anderton på Deluxive som drivit priset sedan 2005 och till Mitt kökmässan som bidrar med lokal, biljetter, tryck mm.

Twitterflöde om priset kan du följa med hashtaggen matbloggspriset.

Bilder från prisutdelningen ligger på Grandmas foods facebooksida.
















Press om Matbloggspriset. Nerrikes allehanda.

Pressrelease My Newsdesk

09 november, 2011

Äppelprovning i Kivik

En fantastisk doft av äpplen slår emot mig när jag kliver in i den lilla obemannade gårdsbutiken i Kivik. Närmare Olofsbergs gård där Per Grytzell med fru är verksamma.

På en bänk innanför dörren står äpplen på fat uppradade. Varje äppelsort är representerad och små skalknivar ligger bredvid för att man ska kunna provsmaka. Ett äpple är syrligt, ett är sött och ett smakar som barndomens äpplen i farmors trädgård. Längre in i rummet finns påsar med olika vikt redo att bäras hem.

En sort har en lapp på sig att det är matäpplen. Bra till matlagning alltså. Förutom äpplen finns också päron. Vid en sort står det att den är fin att koka in i sockerlag.

På en liten skylt ovanför äpplena finns det också beskrivet hur man arbetar med biologisk bekämpning och använder feromoner i odlingarna för att bli av med äppelväckare. Här kan du läsa mer om äppelodling i ett blogginlägg som jag skrivit för Lantmännen tidigare i höst.

08 november, 2011

En matbloggare på vift

Bland ca 25 friluftslivsbloggare kände jag mig som katt bland hermelinerna. Men det fanns relevans att vara gäst hos Primus Brunton i Observatoriets museums lokaler.

Efter ett härligt föredrag med Renata Chlumska där hon bl a berättade om sitt Around America Adventure så kikade vi på stjärnorna högst upp i Observatoriet.

Friluftsliv kräver mat och el om det ska gå att dokumentera. Därför tittade vi på kikare, solceller, laddningsstation för Iphone och Ipad. Och så till det intressanta Omnifuel brännare och kastruller. Gillar Omnifuel brännaren skarpt men kastrullerna intresserade mig mest. En i titan och en som var lite tyngre men som leder värme bättre. Titan är ju självklart lättviktigt val för Renata som klättrar, cyklar och paddlar förutom att säkerhet är ett prioriterat område.

Men för mig som är matälskare vill jag nog ha kastrullen i Aluminium där värmen fördelar sig bättre. Dessutom var den kastrullen lätt att hantera. Om den inte är full med mat som ska lagas till blir den inte helt helt het uppe i kanten utan går att ta av lågan med blotta handen.

Val av mat kan vara olika. Diskussionen om torkat renkött kom på tapeten. Sverige VDn Paul på Brunton behövde mycket energi. För honom var en säck med kolhydratrik mat det viktigaste. En liten köttbiten är endast ett komplement annars måste man ha med sig väldigt mycket köttbitar. Men när försäljningchefen Joakim Hillenius från Primus höll fram det lilla locket till kastrullen, som jag sett tidigare, berättade han att det var perfekt att steka blinier på. Om man planerar att äta blini med löjrom den första eller andra dagen när man är ute, så går det utmärkt att göra det. Hm får väl fundera på om friluftslivet kan vara ett alternativ för mig också....;-)

Mer info från kvällen:
Mycket bilder hittar du hos Martin Nordstrand på Multisportbloggen
Magnetiska mål
Primus Brunton och Renata Chlumska
Kväll med Primus och Brunton
Primus Brunton och Renata
Getoutbloggen - Renata Chlumska Brunton Primus Observatoriet


På Twitter användes hashtaggen @primusbrunton
Primus på Facebook
















På väg hem i natten med en fantastisk utsikt över Stockholm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...