25 december, 2011

Nyår - varmrätt

I år har vi fått i uppdrag att laga huvudrätten på nyår. Tankarna går att göra Biff Wellington enligt Gordon Ramsey, som även Mat-Tina lagade häromkvällen. Den ser utsökt ut med sin frasiga smördeg, svamp och rödvinssås.



Sen har vi en idé om att göra torsk rygg med rödvinsås och bacon. Och jag hittade då det här receptet på SVT och det här hos Melanders.

Kanske ska man överraska kompisarna med en liten granité och där har jag en fundering på att göra en på te eller kanske bara något med en uppfriskande smak som en blodapelsinsorbet som vi gjorde en gång.

Vad ska du laga till nyår? Vilken varmrätt väljer du? Jag skulle gärna vilja bli inspirerad av dig.

Gott Nytt År!

Uppdaterat:
Fler förslag på menyer. Kika in hos Landleys kök.
Idétorka? Fem fina nyårsdesserter hittar du hos Söta saker.
Sista minuten tips för nyårsmaten hos Picki Picki

2 kommentarer:

Patric Gill sa...

Nyfiken hur det gick med din Wellington som är en favorit, även torsk och bacon är suveränt ihop.

Kinna Jonsson sa...

Kompromissade och det blev lamm med en provencalsk gratäng. Skriver om det om en stund. =) God fortsättning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...