17 oktober, 2011

Tomater i överflöd - 4 tips för gröna och röda tomater

Den som odlar tomater har antagligen ett överflöd under en relativt lång period. Då gäller det att hitta bra recept och kunna variera tomaträtterna. Sen vill man antagligen konservera, frysa eller något annat när man inte är helt sugen på tomater. I allafall fick jag en lite smådesperat förfrågan - "vad ska jag hitta på nu - jag har så mycket tomater. Recepten och idéerna till tomatanrättningar börjar sina" sa min syster Lotta som bor i Frankrike. Här är mina bästa tips för att frysa in, göra tomatmarmelad eller konservera.

Tomater
Ett underbart marmeladrecept på röda tomater finns i vår bok I mormors skafferi från Klefstad förlag.

3 kommentarer:

Ann-Sofi sa...

Åh vilka bra tips!

Millan sa...

Kanske lite sent med det här tipset nu, men bättre sent än aldrig. "Soltorka" tomater i ugnen och lägg in olja.
http://www.saltpeppar.se/blog/?p=12808

Visste inte att man det blev bra att frysa hela tomter, men det ska testas. Tack för tipset.

Kinna Jonsson sa...

Tack för bra tips Millan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...