25 september, 2011

Mina 8 bästa svamptips

Igår fick vi en rätt stor påse med svamp och jag tycker att man ska passa på att äta svamp då den är färsk - sen om man har ett överflöd kan man torka och frysa. Så idag blir det en klassisk omelett med svampstuvning.

Varje år plockar jag svamp och gör olika rätter och i år verkar det vara svampår igen. Så min gissning är att alla har rätt mycket svamp med sig hem från skogen.
Här är mina övriga 7 tips på vad du kan hitta på med svampen.

Svamptips
Trattkantarellsoppa
Att steka hel svamp, stolt fjällskivling eller portobello
Risotto med svamp
Förvälla blandsvamp
Pasta med svamp och bacon
Crepes med svampstuvning
Svampapp för din mobil


2 kommentarer:

Johanna sa...

Mums! Tack för tipsen!

Kinna Jonsson sa...

Tack själv för att du läser och kommenterar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...