05 september, 2011

Grillad, marinerad zucchini

Alltid lika roligt att bli bjuden på middag för man äter saker man inte tänkt på att laga själv. Här har lillebror marinerat grillad zucchini med vinägrett och persilja. Kan tänka mig att det var olivolja eller neutral rapsolja, citron, salt och peppar plus massor av hackad persilja. Säkert användbart nu när man har överflöd i landet av diverse saker varav kanske zucchini är en av dem.

Vad jag inte visste själv var att det finns 2 sorters zucchini som man kan odla. Dels den här sommar zucchinin men också en vintersquash. En tidig vår för några år sedan hämtade mamma fram härliga squashar ur kylen. De hade legat där och lagrats under vintern. Jag var förnundrad över att att de var jättehärliga och fullt ätbara. Nu fattar jag varför det funkat att lagra dem sålänge...precis samma sak som med äpplen...men det får bli en annan bloggpost.

Ibland önskar man att det fanns både odlings- och lagringsmöjligheter som inte bara stavas bakgården i stan och frys...

4 kommentarer:

Javad Amini sa...

Jättegott!

Kinna Jonsson sa...

Men visst är det!

Tobbe sa...

Ett litet förtydligande. Marinaden bestod av god olivolja, finhackad vitlök och persilja samt salt o peppar.

Kinna Jonsson sa...

Tusen tack Tobbe!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...