08 september, 2011

Fisksoppa med kräftstjärtar

Fisksoppa kan man inte få för mycket av. Den här har doften av 80-tal med tunga grejer som grädde, crème fraiche och kräftost. Men den blev verkligt god. Ett lätt rödvin till och fredagskvällen är räddad.

Varför inte grunda med vegetarisk förrätt, en sallad à la Francaise, Salade de cruditées. Den är lätt att göra i ordning medan soppan blir klar på spisen.



Helens goda fisksoppa

4 portioner

2 msk smör
2 stora morötter (riv grovt)
2 msk mjöl
½ l vatten
5 dl grädde
1-2 msk hummerfond
400 g kräftost (kavli)
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
svartpeppar
färsk dill

Fräs smör, morötter och mjöl. Späd med vatten, grädde och fond. Lägg i osten och creme fraiche. Klipp dillen. Ta några tag med pepparkvarnen. Tillsätt dill och kräftstjärtarna strax före serveringen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...