20 augusti, 2011

Tomat och nektarinsalsa

En höjdare blev den här salsan som går att servera till i princip vad som helst, både kött och fisk. Nu när det är säsong för både nektariner och svenska tomater passar jag på att använda dem i olika rätter. Nektarinerna kan man låta stå i solen någon dag för mera sötma då de tyvärr skördas i lite för hårt skick innan de skickas till våra breddgrader. Mangochutneyn binder ihop och ger en extra styrka. Basilika är en klassisk krydda till tomater och passade bra i sammanhanget.

Ikväll ska vi grilla fläskfilé och salsan med sin sötma kommer att passa bra till. Med salsan får man en extra känsla av att hålla sommaren kvar innan vi oåterkalleligt har hösten här.

Tomat och nektarinsalsa
2 tomater
2 nektariner
1 lite rödlök
2-3 msk mangochutney
10 stora basilikablad
salt
grovmalen peppar

Dela och ta ur kärnorna i tomaterna. Klyfta nektarinerna och ta bort kärnan. Tärna både tomater och nektariner. Hacka rödlöken fint. Hacka basilikan grovt. Lägg allt i en skål, tillsätt mangochutneyn och basilikan. Ta några tag med peppar- och saltkvarn över.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...